Prva liga, 6. kolo: Kragujevac i Jagodina, duel neporaženih

1026
Ilustracija: KAF Wild Boars

Dva tima koja drže čelo tabele i koja u dosadašnjem toku prvenstva ne znaju za poraz suočiće se u nedelju, 27. maja, na pomoćenom terenu stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu. Wild Boarsi i Black Hornetsi igraju za pol-poziciju.

Biće ovo prvi duel dva kluba u seniorskom takmičenju te izvesno i duel dva najefikasnija napada u ligi u dosadašnja četiri odigrana kola. I Divlji veprovi i Stršljeni imaju maksimalan učinak (4—0), impresivnu gol-razliku, naročito Jagodinci, koji su uz 151 dat poen dozvolili svega 30 na svojoj strani.

Milorad Novaković, igrač defanzivne linije u ekipi Veprova, standardan reprezentativac i najkorisniji igrač prošlogodišnjeg Serbian Bowla, ocenio je protivnika kao kompaktnu ekipu koja se pokazala kao nezgodan protivnik skoro svim timova u prvoj ligi.

— To je ekipa sastavljena je od nekolicine kvalitetnih stranaca i dobre podloge domaćih igrača. S obzirom da smo nedavno završili tamičenje u CEFL-u, sav naš fokus će pasti na domaću ligu. Prema tome, ovu utakmicu dočekujemo apsolutno spremni i u dobroj formi — napomenuo je Novaković.

Pored toga što će ova utakmica odrediti početnu poziciju pred plej-of, utakmica je važna i zbog humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod od ulaznica će biti uplaćen za lečenje Filipa Rikića. (Opširnije saznajte na BudiHuman.rs). Iz Wild Boarsa saopštavaju da svako ko bude želeo da dâ više od cene ulaznice, može to učiniti ubacivanjem u kutiju na mestu prodaje karata koja staje 100 dinara.

U ekipi Black Hornetsa centrala figura jeste kvoterbek Ostin Staps (Austin Stubbs) koji je svojom nepogrešivom pas-igrom omogućavao razigranim hvatačima da bukvalno „blistaju“ na listi poentera. Samo u prošlom meču protiv Mamuta on je prebacio 320 jardi za osam tačdauna.

Ipak, činjenica je i to da su Stršljeni prvi put u sezoni pred većim izazovom, jačim protivnikom, što potvrđuje i sam Ostin Staps.

— I dalje nismo imali protivnika nivoa kao što su Veprovi, ali imamo samopouzdanja dosta, o čemu govori naš napad koji je u poslednja dva meča postigao 103 poena. Odbrana nam igra stabilno cele sezone, pa zato očekujem puno od mojih hvatača i moje ofanzivne linije — rekao je kvoterbek Stršljena, analizirajući dalje igru svojih narednih protivnika.

— Njihov napad je veoma eksplozivan, postižu u proseku nešto manje od 40 poena po meču. To je ogroman broj bodova, s obzirom na to da su igrali protiv konkurentnih ekipa. Njihov hvatač Strahinja Stepović je odličan igrač i pravi je potencijal za „big-plejeve“ u svakom momentu na terenu, kako u napadu tako i u specijalnim timovima — kazao je Staps, očekujući da njegovi saigrači budu konkurentni velikom rivalu.

— Odgledali smo sve mečeve i imamo plan kako ćemo se ponašati. Kao i u svim jakim utakmicama, očekujem i od ove da dve stvari budu presudne: eksplozivni plejevi i preokreti — zaključio je Amerikanac.

Milorad Novaković, s druge strane, imajući u vidu efikasnost napada Jagodinaca, poručio je da će se njegovi saigrači u odbrani potruditi da šanse Stršljena svedu na minimum.

— Za to će nam trebati maksimalna koncentracija i angažovanost cele ekipe. Očekujemo i veliki broj poena našeg napada, jaku, dobru utakmicu i fer borbu — zaključio je Novaković.

Ovaj izuzetno zanimljiv meč počinje u 13 časova.