Prva liga, 5. kolo: Stršljeni nezaustavljivi pred Mamutima

1269

Četvrtu pobedu u nizu ostvarili su Black Hornetsi iz Jagodine, pošto su u 5. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije ubedljivo savladali kikindske Mamute sa 57 : 0.

Pas-igra jagodinske ekipe i ovog puta je bila dominantna, što potvrđuje i broj postignutih tačdauna na taj način. Kvoterbek Ostin Staps je prebacio čak 320 jardi za svih osam pas-tačdauna. Pod tri hvatanja imali su Entoni Retlif i Bogdan Pavlović, a dva Aleksandar Milenković.

Ko će u ovom duelu biti pobednik postalo je jasno već u prvoj četvrtini, ali su Stršljeni ključnu razliku napravili u drugoj deonici, kada se na poluvreme otišlo pri rezultatu 33 : 0. Da im ni 41 : 0 na kraju treće etape nije bilo dosta, dokazuju i podaci iz poslednje četvrtine, u kojoj su još dva puta poentirali, uz jedan napravljen sejfti na protivničkoj strani.

Rezultat

6 : 0 — pas 30 yd, Staps za Retlifa; PAT neuspešan
13 : 0 — pas 20 yd, Staps za Pavlovića; PAT Živković
20 : 0 — pas 40 yd, Staps za Retlifa; PAT Živković
27 : 0 — pas 30 yd, Staps za Pavlovića; PAT Živković
33 : 0 — pas 70 yd, Staps za Milenkovića; TPC neuspešan
41 : 0 — pas 50 yd, Staps za Retlifa; TPC trčanjem, S. Jevremović
48 : 0 — pas 40 yd, Staps za Pavlovića; PAT Živković
50 : 0 — sejfti
57 : 0 — pas 40 yd, Staps za Milenkovića; PAT Živković

Black Hornetsi su tako vezali četiri uzastopne pobede i imaju isti skor kao i Divlji veprovi. Ipak, do kraja ligaškog dela preostaju im utakmice upravo s Kragujevčanima već sledećeg vikenda, ali i s Vukovima u poslednjem kolu, te sa Indiansima iz Inđije u nadoknadi meča 1. kola.

Mamuti će svoju šansu za opstanak potražiti u sledećem kolu protiv ekipe Golden Bears iz Bora.