Prva liga, 5. kolo: Stršljeni dočekuju razigrane Mamute

1342
Ilustracija: KAF Black Hornets

Black Hornetsi iz Jagodine biće domaćini ekipi Mamuta iz Kikinde u drugoj utakmici 5. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Dva tima su se prethodnih godina susretala u nižem rangu, u Drugoj ligi Srbije, a u protekle dve sezone svaki je ubeležio po jednu pobedu, i to na gostovanju.

— Protivnik nas je 2016. godine savladao 20 : 13, da bismo prošle godine pobedili mi njih sa 21 : 13 — ukazao je u svojoj izjavi za naš sajt Đorđe Paunović, ofanzivni lajnmen Stršljena. Ipak, sada je ulog potpuno veći.

Novi prvoligaši iz Jagodine praktično su već osigurali opastank u „eliti“ i dogodine, jer sa tri pobede do sada, bez poraza, mogu da računaju na takav ishod. S druge strane, Kikinđani imaju skor 1—3, uz to jednu utakmicu više u nogama, dinamičniji tempo i raspored, što su okolnosti koje im pred teško gostovanje ne idu na ruku. Ipak, ohrabruje poslednja pobeda protiv Legionara.

— Iako smo na papiru favoriti, znamo da ćemo morati da damo sve od sebe, ako želimo do nove pobede. Ono što će biti zabavno posmatrati to je kreativna pas-igra oba tima. Nadamo se da vremenske prilike neće uticati na kvalitet utakmice, jer i oni i mi imamo mnogo toga da pružimo publici — ocenio je Paunović, te dalje istakao:

— Ovo je 15. izdanje elitnog takmičenja i do sada je 30 ekipa imalo učešće u borbi za prvaka Srbije. Eventualnom pobedom u subotu protiv kikindskih Mamuta, naš klub postaće tek osmi koji će regularni deo sezone sigurno završiti pozitivnim skorom — izneo je ovaj detalj igrač ofanzivne linije Stršljena.

Utakmica je zakazana za subotu, 19. maj, a igraće se na stadionu FK Morava u mestu Ribare. Kik-of je u 17 časova.