Druga liga, 4. kolo: Ratnici pokosili Pastuve, Wild Dogsi tesno do pobede

1525

Angel Warriorsi su trijumfovali protiv Pastuva iz Požarevca u 4. kolu Druge lige Srbije, pobedivši ih sa 59 : 3. U istom kolu, Wild Dogsi su u vrlo neizvesnom susretu ubeležili i četvrtu pobedu.

Ratnici su bili domaćini Pastuvima, ali to domaćinstvo nije bilo velikodušno — rezultatski gledano, naravno. Potpuno bez milosti, Čačani su već u prvoj četvrtini stekli prednost od 33 : 0, a nešto umereniji ritam postavili su u ostatku meča, ne opuštajući se i ne dovodeći rezultat u pitanje.

Warriorsi su prikazali vrlo dinamičnu i raznovrsnu igru, jednako kvalitetnu i u napadu i u odbrani. Trčanje, pas igra, specijalni tim — svi su bili na visini zadatka, pruživši publici i svojim navijačima niz atraktivnih poteza koje američki fudbal čine jednim od najzanimljivijih i najlepših sportova.

Odličnu igru pružili su kvoterbek Dušan Ilić (dva tačdauna), raning-bekovi Nebojšta Protić i Jekaps Bitans, hvatači Aleksa Mitrović i Aleksandar Dašić, Marko Protić je sjajno reagovao u odbrani vraćanjem fambla, a pred kraj susreta na mesto kvoterbeka stao je i mladi Miloš Glavonjić koji se takođe upisao u strelce.

Gosti iz Požarevca nisu uspeli da se suprotstave pred naletima Ratnika, a počasne poene postigli su na kraju susretu, šutom iz polja.

Rezultat

7 : 0 — vraćanje intersepcije 30 yd, Jekaps Bitans; PAT Milovan Petrović
13 : 0 — trčanje 10 yd, Nebojša Protić; PAT neuspešan
20 : 0 — pas 3 yd, Dušan Ilić ka Aleksi Mitroviću; PAT Petrović
26 : 0 — trčanje 25 yd, Ilić; PAT neuspešan
33 : 0 — trčanje 80 yd, Bitans; PAT Gavrilo Maksimović
40 : 0 — vraćanje fambla 40 yd, Marko Protić
46 : 0 — vraćanje kik-ofa 90 yd, N. Protić; PAT neuspešan
53 : 0 — pas 3 yd, Miloš Glavonjić ka Aleksandru Dašiću; PAT Petrović
59 : 0 — trčanje 3 yd, Glavonjić; PAT neuspešan
59 : 3 — fild-gol

Mnogo neizvesnija utakmica odigrana je u Somboru, gde se igrao vojvođanski derbi između domaćih Celtisa i favorizovanih Wild Dogsa. Iako su gosti iz Novog Sada vodili na poluvremenu 14 : 0, ta prednost se istopila, budući da u drugom poluvremenu nisu poentirali, a Somborci su uzvratili istom merom. Tek promašeni ekstrapoen domaće ekipe doneo je Dogsima pobedu s minimalnom razlikom (14 : 13).

Pas-akcijom Luke Vujnovića i Andreja Puškaša Novosađani su došli u prednost koju je zatim uvećao Ognjen Čolić trčanjem. Ali, tu su stali. Posle pauze za odmor Aljoša Bulajić je pokupio fambl te smanjio na 7 : 14, a priliku za produžetke omogućili su Predrag Mandić i Milan Patić uspešnim pasom za tačdaun. Međutim, iskusni Skuban promašio je šut za ekstrapoen, pa su Celtisi ostali na dve pobede ove sezone.

Rezultat

Team1234FT
Sombor Celtis007613
Novi Sad Wild Dogs770014

0 : 7 — pas 19 yd, Luka Vujnović ka Andreju Puškašu; PAT Vladimir Vasilić
0 : 14 — trčanje 9 yd, Ognjen Čolić; PAT Vasilić
7 : 14 — pokupljeni fambl, Aljoša Bulajić; PAT Nikola Skuban
13 : 14 — pas 8 yd, Predrag Mandić za Milana Matića; PAT neuspešan, Skuban

Preostala je da se odigra još jedna utakmica 4. kola, i to između Royal Crownsa i Knightsa. Vreme i mesto biće naknadno određeni, a pre toga, sledi redovno 5. kolo, koje se igra predstojećeg vikenda. Parovi su:

Pastuvi – Royal Crowns
Wild Dogs – Angel Warriors
Knights – Celtis