Druga liga, 4. kolo: Ratnici pokosili Pastuve, Wild Dogsi tesno do pobede

978

Angel Warriorsi su trijumfovali protiv Pastuva iz Požarevca u 4. kolu Druge lige Srbije, pobedivši ih sa 59 : 3. U istom kolu, Wild Dogsi su u vrlo neizvesnom susretu ubeležili i četvrtu pobedu.

Ratnici su bili domaćini Pastuvima, ali to domaćinstvo nije bilo velikodušno — rezultatski gledano, naravno. Potpuno bez milosti, Čačani su već u prvoj četvrtini stekli prednost od 33 : 0, a nešto umereniji ritam postavili su u ostatku meča, ne opuštajući se i ne dovodeći rezultat u pitanje.

Warriorsi su prikazali vrlo dinamičnu i raznovrsnu igru, jednako kvalitetnu i u napadu i u odbrani. Trčanje, pas igra, specijalni tim — svi su bili na visini zadatka, pruživši publici i svojim navijačima niz atraktivnih poteza koje američki fudbal čine jednim od najzanimljivijih i najlepših sportova.

Odličnu igru pružili su kvoterbek Dušan Ilić (dva tačdauna), raning-bekovi Nebojšta Protić i Jekaps Bitans, hvatači Aleksa Mitrović i Aleksandar Dašić, Marko Protić je sjajno reagovao u odbrani vraćanjem fambla, a pred kraj susreta na mesto kvoterbeka stao je i mladi Miloš Glavonjić koji se takođe upisao u strelce.

Gosti iz Požarevca nisu uspeli da se suprotstave pred naletima Ratnika, a počasne poene postigli su na kraju susretu, šutom iz polja.

Rezultat

Team1234FT
Angel Warriors33713659
Pastuvi00033

7 : 0 — vraćanje intersepcije 30 yd, Jekaps Bitans; PAT Milovan Petrović
13 : 0 — trčanje 10 yd, Nebojša Protić; PAT neuspešan
20 : 0 — pas 3 yd, Dušan Ilić ka Aleksi Mitroviću; PAT Petrović
26 : 0 — trčanje 25 yd, Ilić; PAT neuspešan
33 : 0 — trčanje 80 yd, Bitans; PAT Gavrilo Maksimović
40 : 0 — vraćanje fambla 40 yd, Marko Protić
46 : 0 — vraćanje kik-ofa 90 yd, N. Protić; PAT neuspešan
53 : 0 — pas 3 yd, Miloš Glavonjić ka Aleksandru Dašiću; PAT Petrović
59 : 0 — trčanje 3 yd, Glavonjić; PAT neuspešan
59 : 3 — fild-gol

Mnogo neizvesnija utakmica odigrana je u Somboru, gde se igrao vojvođanski derbi između domaćih Celtisa i favorizovanih Wild Dogsa. Iako su gosti iz Novog Sada vodili na poluvremenu 14 : 0, ta prednost se istopila, budući da u drugom poluvremenu nisu poentirali, a Somborci su uzvratili istom merom. Tek promašeni ekstrapoen domaće ekipe doneo je Dogsima pobedu s minimalnom razlikom (14 : 13).

Pas-akcijom Luke Vujnovića i Andreja Puškaša Novosađani su došli u prednost koju je zatim uvećao Ognjen Čolić trčanjem. Ali, tu su stali. Posle pauze za odmor Aljoša Bulajić je pokupio fambl te smanjio na 7 : 14, a priliku za produžetke omogućili su Predrag Mandić i Milan Patić uspešnim pasom za tačdaun. Međutim, iskusni Skuban promašio je šut za ekstrapoen, pa su Celtisi ostali na dve pobede ove sezone.

Rezultat

Team1234FT
Celtis007613
Wild Dogs770014

0 : 7 — pas 19 yd, Luka Vujnović ka Andreju Puškašu; PAT Vladimir Vasilić
0 : 14 — trčanje 9 yd, Ognjen Čolić; PAT Vasilić
7 : 14 — pokupljeni fambl, Aljoša Bulajić; PAT Nikola Skuban
13 : 14 — pas 8 yd, Predrag Mandić za Milana Matića; PAT neuspešan, Skuban

Preostala je da se odigra još jedna utakmica 4. kola, i to između Royal Crownsa i Knightsa. Vreme i mesto biće naknadno određeni, a pre toga, sledi redovno 5. kolo, koje se igra predstojećeg vikenda. Parovi su:

Pastuvi – Royal Crowns
Wild Dogs – Angel Warriors
Knights – Celtis