CEFL Kup: SBB Vukovi izborili finale

638
Foto: Nenad Aksić

U drugom polufinalu CEFL Kupa, koji se odigrao na BASK areni u Beogradu, domaći tim beogradskih Vukova pobedio je tursku Sakariju sa 56 : 28 i tako se plasirao u finale koje će igrati protiv Sihoksa iz Gdanjska.

Beogradski Vukovi su prvi poveli nakon tačdaun pasa koji je Kari Verčer bacio ka Nikoli Simoviću. Ova dva igrača su kombinovano deset puta postigla tačdaun na ovom meču. Amerikanac je četiri puta bacio tačdaun pas uz dva istrčana, dok je Simović uhvatio četiri dodavanja za tačdaun. Preostala dva tačdauna postigli su Mihajlo Josović trčanjem i Zoran Todorović hvatanjem.

Poslednji tačdaun Vukova, koji je postigao Simović, bacio je Dimitrije Bojić, koji je pre svega član juniorskog tima srpskog predstavnika. U poraženom timu najbolji su bili raning-bek Hajati Ešme, kvoterbek Bigun Altan Hujak i američki internacionalac Dre Hol, međutim to nije bilo dovoljno, s obzirom da su Vukovi već i drugoj četvrtini imali prednost od tri poseda.

Beogradska ekipa će u finalu koje se igra 9. juna odmeriti snage sa Sihoksima iz Gdanjska, koji su u polufinalu pobedili Kaubelse iz Budimpešte sa 28 : 18.

Izvor: Vukovi.org