Prva liga, 4. kolo: Stršljeni ubedljivi protiv Golden Bearsa

1941

Black Hornetsi iz Jagodine došli su do svoje treće prvoligaške pobede, pošto su na domaćem terenu savladali protivničku ekipu Golden Bears iz Bora sa ubedljivih 46 : 15.

Golden Bearsi i Black Hornetsi odigrali su proteklog vikenda zaostalu utakmicu 4. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije. Iako je prvobitno meč trebalo da bude odigran u Boru, akteri su uz saglasnost komesara za takmičenje, rotirali domaćinstvo, pa su se igrači oba tima sreli u mestu Ribare kraj Jagodine.

Jagodinski tim je do trijumfalne pobede predvodio kvoterbek Ostin Staps koji je sa prebačenih 225 jardi bio zadužen za čak sedam tačdauna. Njegove lopte završavale su u rukama Pavlovića (tri puta), Srećkovića (dva puta), Retlifa i Milenkovića (po jednom), koji su se tako upisali u poentere.

Domaćini su poveli u prvoj četvrtini, ali su se potpuno razgoropadili u drugom delu susreta, u kojem su stekli prednost od 26 : 0, pa je bilo potpuno jasno da se neće dovoditi u pitanje pobednik susreta.

Nakon odmora i nešto mirnije treće četvrtine, završnica susreta bila je još dinamičnija. Publika je imala priliku da vidi još četiri tačdauna, od kojih dva razbuđenih Zlatnih medveda — jasno je, prilično kasno. Kvoterbek Čejs Dison je najpre smanjio na 33 : 8 pasom za Gereta Leslija, dok je poslednje poene u susretu postigao Aleksandar Bogdanović.

Rezultat

Team1234FT
Jagodina Black Hornets620131346
Bor Golden Bears0001515

6 : 0 — pas 8 yd, Staps za Pavlovića: PAT neuspešan
13 : 0 — pas 28 yd, Staps za Retlifa; PAT Živković
19 : 0 — pas 15 yd, Staps za Srećkovića; TPC neuspešan
26 : 0 — pas 42 yd, Staps za Srećkovića; PAT Živković
33 : 0 — pas 40 yd, Staps za Milenkovića; PAT Živković
33 : 8 — pas 15 yd, Dison za Gereta; TPC Geret
40 : 8 — pas 42 yd, Staps za Pavlovića; PAT Živković
46 : 8 — pas 50 yd, Staps za Pavlovića; TPC neuspešan
46 : 15 — trčanje 1 yd, Bogdanović; PAT uspešan

Borani će već predstojećeg vikenda putovati u Inđiju na duel sa Indiansima, dok Black Hornetse čeka meč protiv Mamuta iz Kikinde.