Prva liga, 4. kolo: Wild Boarsi i Blue Dragonsi u fokusu javnosti

606
Ilustracija: Wild Boars

Duel Wild Boarsa i Blue Dragonsa biće nesumnjivo jedan od najzanimljivijih u 4. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije. Posle godinu dana od čuvenog susreta koji je rešen „na papiru“, duel su zakazali Kragujevčani.

Podsetimo — prošle sezone Plavi zmajevi su pobedili Veprove na svom terenu, ali je zbog administrativnih propusta duel registrovan službenim rezultatom u korist Kragujevca. Tako ostaje upisano da beogradska ekipa nikad nije uspela pobedi Boarse. Jasno je da Dragonsi imaju veliki motiv da se revanširaju, pa okolonosti pod kojima se sada sreću dva kluba nesumnjivo privlače pažnju.

Veprovi su u dosadašnjem toku prvenstva pobedili oba svoja rivala, SBB Vukove i Indianse, a posle pobede protiv moskovskih Patriota u CEFL-u, može se zaključiti da podižu formu i da su uhvatili svoj ritam, što je za naš sajt potvrdio Đorđe Timotijević, kapiten napada Veprova i trener ofanzivne linije.

— Posle napornog aprila i četiri „fizikalne“ utakmice, mislim da polako pronalazimo svoju dinamiku. CEFL gostovanja i utakmice svakog vikenda zahtevaju ogromnu odgovornost od igrača, kako prema svom telu, tako i prema timu i obavezama koje takav izbor zahteva. Zbog svega toga sam ponosan na svakog od svojih saigrača. Odbrana nakon teškog starta pokazuje svoje pravo lice, što se moglo videti po broju igrača oko lopte u utakmici sa Moskvom. To je timska odbrana koja nas je krasila i koja je držala ofanzivne koordinatore budnima pred okršaje sa Veprovima. Specijalni timovi takođe ulaze u ritam, što je bilo kritično u duelu sa Remsima. U napadu trio Oliver–Kezada–Stepović, uz podršku ofanzivne linije, postavlja tempo u svakoj utakmici i kako vreme bude odmicalo, očekujem da će to biti udarna igla našeg tima — izjavio je Timotijević, očekujući da se takav trend nastavi i protiv Zmajeva.

— Zbog toga rado preuzimamo ulogu favorita. Verujem u tim oko sebe i očekujem fer i mušku igru u subotu, kao i pregršt atraktivnih poteza za navijače — kazao je Đorđe Timotijević.

Kada je reč o Zmajevima, loša i neefikasna igra u napadu obeležila je prva dva susreta. Oni će, za razliku od domaćina, ući u duel odmorniji, a u međuvremenu su se pojačali nekadašnjim igračem Veprova Alenom Ramzijem, iz „igračke“ penzije je vraćen Valentino Stojiljković, kao i bivši reprezentativac i igrač pančevačkih Pantera Vladimir Trajanović.

Utakmica počinje u 16 časova, a igra se na terenu s veštačkom travom na stadionu „Čika Dača“.

Ulaz je besplatan.