Druga liga, 3. kolo: Sigurne pobede Celtisa i Ratnika

1386

Ekipa Celtis iz Sombora i čačanski Angel Warriorsi zabeležili su nove pobede u Drugoj ligi Srbije. U okviru 3. kola Celtisi su na gostovanju u Požarevcu bili bolji od Pastuva 21 : 12, a Ratnici su bili bolji od Royal Crownsa 22 : 0.

Celtisi su do pobede došli s početkom drugog poluvremena, zahvaljujući Darku Marojeviću koji je svoju ekipu doveo do pobede jednim rushing i jednim passing tačdaunom. Uspešno hvatanje u end-zoni domaćina imao je Davor Soldo. Odlučujući pogodak za goste iz Sombora postigao je mladi defanzivni bek Marko Klinac u poslednjoj četvrtini.

Pastuvi su vodili do odmora, pasom Marka Karabaića za Miodraga Kocića, ali nisu našli adekvatan odgovor na seriju Celtisa koja je usledila. Tek u završnici susreta Karabaić je još jednim pasom ka Mandraševiću uspeo da smanji razliku, što nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost Somboraca.

Uprkos porazu, defanzivni koordinator Pastuva Nebojša Kartalija ohrabren je boljom igrom svog tima u odnosu na prethodna dva meča.

— Iako smo vodili do poluvremena i igrali bolje u poređenju s prošla dve utakmice, ipak je na kraju zaslužena pobeda ekipe Sombora. Opet smo imali neke početničke greške i prekršaje u presudnim trenucima i zajedno s nekim povredama i lošim odlukama, to nas je opet dovelo do poraza. Ekipa Sombora je bila iskusnija, skoncentrisanija i konstantna celu utakmicu i sve čestitke njima na pobedi.

Rezultat

Team1234FT
Požarevac Pastuvi600612
Sombor Celtis0014721

6 : 0 — pas 15 yd, Marko Karabaić za Miodraga Kocića; PAT neuspešan
6 : 7 — trčanje 17 yd, Darko Marojević; PAT Nikola Skuban
6 : 14 — pas 20 yd, Marojević za Davora Solda; PAT Skuban
6 : 21 — trčanje 9 yd, Marko Klinac; PAT Skuban
12 : 21 — pas 35 yd, Karabaić za Aleksandra Mandraševića; TPC neuspešan

Angel Warriorsi su u Čačku lako i ubedljivo stigli do druge pobede u sezoni, a prve na domaćem terenu. Odlično su otvorili utakmicu i sa dva tačdauna trčanjem i pasom jasno protivniku nametnuli ritam.

Uvodni tačdaun postigao je Letonac Jekaps Bitans, dok se tandem QB Dušan Ilić i WR Jovan Pavlović dva puta do kraja susreta upisao u poentere.

Rezultat

7 : 0 — trčanje 10 yd, Jekaps Bitans; PAT Petrović
14 : 0 — pas 40 yd, Dušan Ilić ka Jovanu Pavloviću; PAT Petrović
20 : 0 pas 50 yd, Ilić ka Pavloviću; PAT neuspešan
22 : 0 — sejfti

Četvrto kolo se prema kalendaru igra kroz dve sedmice, 12/13. maja, a parovi su:

Royal Crowns – Knights
Celtis – Wild Dogs
Angel Warriors – Pastuvi

Pre toga, ostala je da se odirga treća utakmica 3. kola između Wild Dogsa i Vitezova, koja je ranije zakazana za predstojeći vikend.