Druga liga, 2. kolo: Wild Dogsi lako do novog trijumfa

1655
Foto: Marina Mihailović

Novosadska ekipa Wild Dogs ostvarila je drugu pobedu u Drugoj ligi Srbije pošto je na gostovanju u Kraljevu pobedila Royal Crownse sa ubedljivih 34 : 0.

Bez dva veoma bitna igrača, iskusnog ofanzivnog linijaša Janka Popovića i importa iz SAD Džalika Kina, Kraljevske krune nisu mogle da pruže jači otpor gostima iz Novog Sada koju ove godine vode iskusni igrači nekadašnjih Djuksa, ali i talenti omladinske generacije kojima je trener Vladislav Petković pružio šansu i značajnu minutažu u drugom delu susreta.

Oslanjajući se pre svega na igru trčanje, Dogsi su prvi tačdaun u meču postigli u drugoj četvrtini, kada je poentirao Vladimir Vasilić iz punt returna. Iskusni Luka Vujnović je zatim uvećao prednost pa su gosti s prednošću 13 : 0 otišli na odmor.

Foto: Marina Mihailović

Bilo je jasno već početkom trećeg dela igre da će se Dogsi vratiti u Novi Sad s novim bodovima na svom kontu. Nova dva rushing tačdauna postigli su najpre mladi raning-bek Nikola Čavić, a potom još jednom Luka Vujnović, da bi konačan rezultat u četvrtoj četvrtini postavio sedamnaestogodišnji lajnbeker Marko Mančić intersepcijom napada domaćina.

Rezultat

0 : 6 — vraćanje panta 20 yd, Vladimir Vasilić; PAT neuspešan
0 : 13 — trčanje 25 yd, Luka Vujnović; PAT Vasilić
0 : 20 — trčanje 60 yd, Nikola Čavić; PAT Vasilić
0 : 27 — trčanje 40 yd, Vujnović; PAT Vasilić
0 : 34 — presečena lopta, trčanje 30 yd, Marko Mančić; PAT Vasilić

Utakmica u kraljevu imala je i humanitarni karakter, jer je sav prikupljen prihod od prodatih karata namenjen kao pomoć za operaciju Filipa Tošića, učenika ŠOSO „Ivo Lola Ribar” u Kraljevu.

Foto: Marina Mihailović

Mečevi 3. kola Druge lige Srbije na programu su već predstojećeg vikenda, a parovi su:

Angel Warriors – Royal Crowns
Pastuvi – Celtis
Wild Dogs – Knights