Prva liga, 3. kolo: Druga pobeda prvoligaških novajlija iz Jagodine

2343

Black Hornetsi su na svoj konto upisali nove bodove, pošto su na gostovanju u Sremskoj Mitrovici pobedili Legionare sa 28 : 15. To je druga uzastopna pobeda dojučerašnjih drugoligaša u najvišem rangu, koja im daje velike šanse da i ostanu u društvu prvoligaša.

Legionari jesu poveli u prvoj četvrtini trčanjem kvoterbeka Markusa Hodžisa, održavši tu prednost do poluvremena, ali su nakon odmora gosti iz Jagodine „upalili motore“, i sa četiri vezana tačdauna izvojevali važnu pobedu. Kvoterbek Ostin Staps (eng. Austin Stubbs) bio je taj koji je pasom povezivao Entonija Retlifa (eng. Anthony Ratliff), Dejana Srećkovića i Bogdana Pavlovića sa end-zonom, prebacivši ukupno 106 jardi.

Domaćini su „poslednji trzaj” načinili u završnici susreta, trčanjem Vilijama Brauna (eng. William Brown), smanjivši zaostatak na dva poseda lopte, ali vremena za eventualnu neizvesnost nije bilo.

Strahinja Jevremović, defanzivni bek Black Hornetsa, potvrdio je za naš sajt da je njegovoj ekipi dugo trebalo da pronađu pravi ritam, te da je ekipa Legionara pružila dobru partiju, kakvu su i očekivali.

— U drugom poluvremenu napravili smo pravu senzaciju i time pokazali svima da umemo da odigramo na visokom nivou, kada se to od nas traži. Čestitke još jednom protivniku, a nama ne preostaje ništa drugo nego da se odmorimo i okrenemo ka narednim izazovima, a to su pre svega utakmice sa Borom i Kikindom, kao i omladinska takmičenja koja uskoro kreću, gde takođe očekujemo uspehe — rekao je Jevremović, naglasivši da se naporan rad uvek isplati

— Savetujemo i ostalim klubovima da se što pre okrenu mlađim kategorijama, jer u tome je budućnost — poručio je na kraju Strahinja Jevremović.

7 : 0 — trčanje 2 yd, Markus Hodžis; PAT Marko Dukić
7 : 7 — pas 40 yd, Ostin Staps za Entonija Retlifa; PAT Andreja Živković
7 : 14 — pas 15 yd, Staps za Retlifa; PAT Živković
7 : 21 — pas 43 yd, Staps za Dejana Srećkovića; PAT Živković
7 : 28 — pas 8 yd, Staps za Bogdana Pavlovića; PAT Živković
15 : 28 — trčanje 10 yd, Vilijam Braun; TPC trčanjem, Hodžis

Kroz dve nedelje Black Hornetsi će putovati u Bor, na megdan starim znancima iz druge lige, a Legionari će gostovati u Kikindi.