Prva liga, 3. kolo: Indiansi i Veprovi u reprizi polufinala prošle sezone

524
Foto: Igor Lazarević

Prološlogodišnji polufinalisti SPORT KLUB Prve lige Srbije, Meridian Indiansi i Wild Boarsi, sastaju se u nedelju 22. aprila u Inđiji, u utakmici 3. kola.

Inđija i Kragujevac su u uvodnim mečevima prvenstva ubeležili prve pobede. Istina, Veprovi su imali teži zadatak protiv večitih rivala SBB Vukova, ali su prikazali nadmoć u ovom trenutku. Indiansi su pak bez većih problema savladali novajlije iz Kikinde, a sada u duel sa aktuelnim prvacima Srbije ulaze pojačani još jednim strancem — hvatačem Vilijamom Maknilom Bartelsom s Novog Zelanda.

Jedan od mlađih igrača i uzdanica bordo-belog tima, defanzivni bek Miloš Katić, ocenio je da je njegov tim protiv Mamutia odigrao u skladu sa očekivanjima.

— Utakmica protiv Kikinde je prošla veoma dobro po nas. Svidela mi se energija koja je prikazana na terenu, kao i timski duh. Naravno da je bilo grešaka, ali radimo na tome da ih otklonimo i da se što bolje spremimo za tim Divljih veprova. Odigrali smo u skladu sa očekivanjima, međutim, pravi test tek sledi. Dolazi nam aktuelni šampion i na ovoj utakmici će se videti na kojem smo nivou — izjavio je Katić, dodavši:

— Njihov roster je ove godine stvarno odličan. Imaju odlične igrače na svim pozicijama, posebno na takozvanim „skil“ pozicijama. Pored toga, doveli su sjajna inostrana pojačanja koja su nadomestila zaostatke. Ne osvrćemo se mnogo na protivnika, atmosfera na treninzima je više nego dobra i mislim da smo spremni da prikažemo jednu dobru utakmicu domaćoj publici protiv prošlogodišnjih šampiona.

Pobedili su Vukove, ali su tesno izgubili od prvaka Turske proteklog vikenda u okviru regionalne CEFL lige, iako je učinak, statistički gledano, bio na strani Wild Boarsa. Zapažene partije pružio je sjajni kvoterbek Dalton Oliver, koji je igrao protiv Indiansa prošle sezone u polufinalu plej-ofa. Svoje utiske podelio je i za naš sajt.

— Utakmica u Istanbulu je bila uzbudljiva i pokazala je da su oba napada agresivna i sposobna za postizanje velikog broja poena. Iako smo se borili jako, Remsi su na kraju postigli tačdaun više i proslavili pobedu. Indijanci ulaze u ovaj meč posle ubedljive pobede nad Kikinda Mamutima. Njihov napad ima dobru hemiju, dok je odbrana sposobna da napravi turnovere. Ako budemo odigrali kako umemo, mislim da ćemo ostvariti pobedu – rekao je kvoterbek Veprova.

Oba tima imaju duel nakon samo sedam dana odmora. Proteklog vikenda svoj meč Inđijci su igrali odloženo, a Divlji veprovi su putovali u Istanbul. U nedelju će biti jasnije kome zgusniti raspored više godi.

Meč počinje u 14.30 časova, a posle više godina, Indiansi se vraćaju na svoj matični teren, popularni Bronx Field, kod OŠ „Jovan Popović“.