Prva liga, 3. kolo: Plavi zmajevi i Mamuti „na popravnom“

1068
Detalj iz duela 2015

Prva utakmica 3. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije u znaku je duela između dve poražene ekipe u prethodnom kolu: Blue Dragonsa i Mammothsa. Meč je zakazan za subotu, 21. aprila, na terenu FK Heroj Polet u Jajincima.

Dva tima sastaju se posle tri godine. Te 2015. godine, igrali su u drugom rangu, a u direktnom okršaju za plasman u Prvu ligu, Plavi zmajevi tesno su pobedili Kikinđane sa 8 : 7, osvojivši čelo tabele, što im je omogućilo da se od 2016. vrate u „elitu“.

Okolnosti pod kojima se sada susreću neuporedivo su drugačije, pre svega zbog činjenice da Dragonsi „vuku“ za sobom mnogo više iskustva igranja jakih mečeva, dok su se Mamuti našli „u vatri“, tražeći svoju priliku među prvoligašima.

Ipak, ni jedni ni drugi nisu blistali u svojim uvodnim mečevima. Blue Dragonsi su poraženi na gostovanju u Jagodini 20 : 0 od takođe novajlija u Prvoj ligi Srbije, ali ono što je i samu ekipu zabrinulo jeste katastrofalno loša igra u napadu, uprkos najavljenom optimizmu uoči početka lige. S druge strane, Mamuti nemaju mnogo vremena za odmor i pregrupisavanje redova, posle ubedljivog poraza proteklog vikenda od Indiansa 40 : 6.

— Naša prva prvoligaška utakmica nam je pokazala šta nas očekuje ove sezone. Takođe, Inđija nam je pokazala koliko je napredovala u igrajući u prvoj ligi od našeg poslednjeg susreta. Iz svakog meča, pa i tog, nešto se nauči, to znanje ćemo pokušati da primenimo na sledećoj — kratko se osvrnuo na prethodni meč Dragomir Groza, ofanzivni lajnmen Mamuta, očekujući od narednog zanimljiv duel.

— Naša sledeća utakmica je s Plavim zmajevima protiv kojih isto imamo iskustva. Kao i Inđija, verujem da su puno napredovali igrajući u prvom rangu, ali spremamo se za zanimljivu utakmicu — najavio je Groza.

Izvesno je da će i jednima i drugima predstojeći meč dati jasniju sliku o svojim potencijalnim dometima ove sezone, ali i bolji uvid u nedostatke svog tima.

Kako je već naznačeno, utakmica se igra u subotu na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima, a kik-of je u 13 sati.