Druga liga, 2. kolo: Kraljevčani i Novosađani na humanitarnoj utakmici

1020

Tim Wild Dogsa prvi put dolazi na gostovanje u Kraljevo, kao favorit. Krunama je ovo šansa za revanš, nakon prošlogodišnjeg poraza u Novom Sadu.

U 1. kolu Kraljevske krune su poražene od Somboraca, uspešno izvedenim fild-golom, tokom trećeg produžetka. Sezona za Kraljevčane je pored ovakvog poraza na toj utakmici počela i pehom povreda dva veoma bitna igrača, iskusnog ofanzivnog linijaša Janka Popovića i importa iz SAD Džalika Kina koji je zadobio na dva mesta prelom noge, još na samom početku meča u Somboru.

Mladi QB Filip Đokić

Tim Kruna je mestimično pojačan s nekoliko veterana, ali okosnicu čine mladi igrači koje predvodi talentovani kvoterbek Filip Đokić, šesnaestogodišnjak, kome je ovo prva sezona na najodgovornijoj poziciji u timu. Filip pred ovu utakmicu iznosi svoja očekivanja:

— Pre svega, očekujem jednu zanimljivu utakmicu sa dosta poena sa obe strane. Momci u timu su raspoloženi, bez obzira na poraz u prvom kolu, i spremni za duel protiv Novog Sada. Uveren sam da ćemo pružiti jednu sjajnu partiju!

Novosadska ekipa vazi za fovorita u ovom susretu; dodatno pojačani iskustvom trenera i igrača koji su došli iz Djuksa već sad važe za ozbiljne kandidate za prva dva mesta. Ipak, u grad na Ibru dolaze ozbiljno pripremljeni.

Vukašin Simonović, predsednik KAF Wild Dogs tima, poručuje:

— Očekujemo dobru i tvrdu utakmicu u prijateljskoj atmosferi. Ispratili smo ekipu protivnika i njihovu igru u prvom kolu i spremili se za utkmicu protiv Kraljevskih kruna.

Ova utakmica ima i humanitarni karakter, jer sav prikupljen prihod od prodatih karata je namenjen kao pomoć za operaciju Filipa Tošića, učenika ŠOSO „Ivo Lola Ribar” u Kraljevu. Darko Mitrović, predsednik kraljevačkog odbora udruženja Kraljevina Srbije, organizacije koja je prikupljala pomoć za malog Filipa, o tome kaže:

— Na petom po redu Vaskršnjem dečjem saboru deca iz kraljevačke predškolske ustanove i osnovnih škola su pomagala svom drugaru Filipu Tošiću, kako bi skupio novac za složenu operaciju koja mu predstoji. U sklopu toga Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevo Royal Crowns“, koji  je pod patronatom princa Aleksandra Karađorđevića, sva sredstva od kupovine karata na predstojećoj utakmici doniraće za operaciju svom malom sugrađaninu.

Kraljevski klub američkog fudbala Kraljevske krune stoga poziva sve sugrađane, ljubitelje sporta i humaniste na stadion pored Ibra u nedelju, i takođe poziva sve ljude dobre volje da pomognu malm Filipu svojim dobrovoljnim prilozima.

Žiro račun za uplatu sredstava za operaciju Filipa Tošića je 205900102048011337 Komercijalna banka.

Ova dobrotvorna utakmica 2. kola Druge lige Srbije odigraće se u nedelju 22. aprila, sa početkom od 15 časova, na Atletskom stadionu u Kraljevu.