Druga liga, 2. kolo: Vitezovi lako protiv Pastuva, Somborci poklekli pred Ratnicima

1665

Vitezovi iz Kleka zabeležili su drugi trijumf u novoj takmičarskoj sezoni, pošto su kao domaćini nadigrali goste iz Požarevca sa 47 : 6. U drugom duelu, igranom u Somboru, Celtisi su popustili pred udarima Anđeoskih ratnika, koji su tako došli do svoje prve pobede.

Pred oko 250 gledalaca na Vojnom stadionu u Zrenjaninu ekipa Klek Knightsa ubedljivo je savladala ekipu Požarevac Pastuvi. Dominantnu ulogu trkača opravdao je import Majkl Lorens Tomas sa dva tačdauna. Takođe, i kapiten ekipe Vitezova Luka Škorić bio je izuzetno raspoložen, postigavši četiri tačdauna. Škorić je održavao igru na visokom nivou, ali i moral cele ekipe.

Predstojećeg vikenda, u nedelju 22. aprila, kolo će kompletirati i duel između Royal Crownsa i Wild Dogsa, dve ekipe koje su na otvaranju sezone upisale prve pobede. Meč je zakazan za 15 sati na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Zaista impresivno izdanje Vitezova upotpunili su i Filip Šapurić na poziciji lajnbekera. On je bio jedna od ključnih figura u odbrani, uz još jednog novajliju Al-Mubaraka Dogo Salmana, koji je već na svojoj prvoj utakmci pokazao izuzetan potencijal, upisavši jedan sek i obaranje.

Filip Šapurić je posle meča izjavio da, iako je njegova ekipa pobedila ubedljivim rezultatom, Pastuvi su pružili dobar otpor i kvalitetnu igru.

— Mi smo, s druge strnane, pokazali dobru uigranost i čvrstu odbranu. Igrali smo veoma složno i staloženo, bez rušenja raspoloženja, što nas je dovelo do druge pobede ove sezone.

Raning-bek klečanske ekipe Majkl Lorens Tomas naglasio je izraženu povezanost igrača u timu i podršku koju jedni drugima pružaju, te čestitao podmlađenoj ekipi Požarevca na fer i korektnoj utakmici.

— Iz utakmice u utakmicu sve bolje funkcionišemo i razumemo jedni druge. Mnogo mi znači kvalitetna igra naše kompletne ofanzivne linije — istakao je Lorens Tomas, dodajući da je zadovoljan svojim dolaskom u klub.

— Izuzetno sam se dobro uklopio u planove i igru Vitezova — zaključio je trkač Knightsa.

Rezultat

Team1234FT
Klek Knights81912847
Požarevac Pastuvi00066

8 : 0 — trčanje 25 yd, Majkl Lorens Tomas; TPC Luka Škorić
14 : 0 — trčanje 10 yd, Škorić; PAT neuspešan
20 : 0 — trčanje 25 yd, Škorić; PAT neuspešan
27 : 0 — trčanje 15 yd, Lorens Tomas; PAT Zdravko Vujanov
33 : 0 — trčanje 5 yd, Škorić; PAT neuspešan
39 : 0 — pas 5 yd, Lazar Sporin ka Aleksandru Damjanovu; PAT neuspešan
39 : 6 — trčanje 5 yd, Marko Karabaić; PAT neuspešan
47 : 6 — trčanje 2 yd, Škorić; TPC Aleksa Grče

Znatno neizvesnije bilo je u Somboru. Velike greške u redovima Celtisa donele su pobedu Čačanima. Kao i na prošloj utakmici, i u ovoj su se istakle dve sjajne odbrane, a u većem delu meča viđena ujednačena igra na obe strane. Celtisi su tokom cele utakmice u ovoj prikazali bolji napad — za razliku od prošle, osvajali nove daune, ali nisu uspevali da se dovoljno približe end-zoni Čačana.

Prelomni trenuci dogodili su se u trećoj četvrtini, kada su Ratnici postigli sjajan tačdaun pasom od 95 jardi. Dve ogromne greške napada somborske ekipe ispred svoje end-zone u poslednjoj deonici susreta donele su nova dva pogotka za Čačane, te prvu pobedu u sezoni.

Rezultat

0 : 7 — trčanje 5 yd, Dušan Ilić; PAT Milovan Petrović
7 : 7 — trčanje 5 yd, Darko Marojević; PAT Nikola Skuban
7 : 14 — pas 95 yd, Petrović ka Nebojši Protiću; PAT Petrović
7 : 20 — intersepcija, trčanje 35 yd, Jekabs Bitains; PAT neuspešan
7 : 26 — pas 1 yd, Ilić ka Aleksandru Dašiću; PAT neuspešan

Treće kolo Druge lige Srbije igraće se poslednjeg vikenda u aprilu, a parovi su:

Angel Warriors — Royal Crowns
Pastuvi — Celtis
Wild Dogs — Knights