Prva liga, 2. kolo: Wild Boarsi ponovo bolji u „večitom derbiju”

1766
Foto: Igor Lazarević

Ekipa Wild Boars iz Kragujevca pobedila je na domaćem terenu „večite rivale” iz Beograda SBB Vukove sa 38 : 21, upisavši prvu pobedu u prvoj utakmici nove sezone.

Scenario „večitog derbija” ispisan prošle sezone mogao bi da se prepiše i na ovu. Činjenica da je obema ekipama praktično ovaj meč bio premijerni u sezoni, ali i „teret važnosti” koji sa sobom nosi duel ova dva rivala, loše vremenske prilike i okolnosti zbog tzv. „sudijske krize”, nisu obećavali uzbudljivu i razigranu utakmicu. Ipak, akteri meča su sve demantovali, pruživši dobru partiju s dosta poena.

Iako su domaćini poveli uvodnim pasom kvoterbeka Daltona Olivera za Petra Goića, i to već u prvom drajvu, Vukovi su prvu deonicu okončali u svoju korist (14 : 7), zahvaljujući svom novom predvodniku napada Kariju Verčeru koji je s dva tačdauna (rushing TD i passing TD) doveo svoju ekipu u prednost.

Foto: Igor Lazarević

Međutim, već u drugoj četvrtini Divlji veprovi su preokrenuli rezultat i s nova tri tačdauna, čiji je glavni akter ponovo bio Oliver, duplirali razliku. Oliver je dva puta utrčao u end-zonu Vukova, a jednim pasom, ovog puta za Stefana Đurića, odveo svoj tim na miran odmor.

Kako i dolikuje velikom rivalu, potencijalnu neizvesnot Vukovi su kreirali novim tačdaunom na početku drugog poluvremena. Verčer je tada sa end-zonom povezao Nikolu Simovića, koji je smanjio na jedan tačdaun zaostatka. Međutim, u završnim trenucima treće četvrtine, Petar Goić, najbolji kiker i panter Prve lige Srbije 2017, uspešnim šutom iz polja, odveo je svoj tim na prednost od dva poseda lopte, što je po svemu do tada prikazanom bio znak da će Boarsi u svoju korist privesti meč kraju.

Tako je i bilo. Vukovi nisu uspeli da smanje razliku do kraja susreta, a konačnih 38 : 21 postavio je ponovo sjajni QB Dalton Oliver koji je uspeo da u poentere upiše i Strahinju Stepovića.

Rezultat

7 : 0 — pas 17 yd, Dalton Oliver ka Petru Goiću; PAT Goić
7 : 7 — trčanje 32 yd, Kari Verčer; PAT Željko Stegnjaja
7 : 14 — pas 60 yd, Verčer ka Ivanu Nedeljkoviću; PAT Stegnjaja
14 : 14 — trčanje 6yd, Oliver: PAT Goić
21 : 14 — pas 30 yd, Oliver ka Stefanu Đuriću; PAT Goić
28 : 14 — trčanje 4 yd, Oliver; PAT Goić
28 : 21 — pas 45 yd, Verčer ka Nikoli Simoviću; PAT Stegnjaja
31 : 21 — fild-gol 40 yd, Goić
38 : 21 — pas 28yd, Oliver ka Strahinji Stepoviću; PAT Goić

Treće kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije igraće se 21/22. aprila. Veprovi će gostovati u Inđiji, a Vukovi će biti domaćini Golden Bearsima iz Bora.

Foto: Igor Lazarević