Prva liga, 2. kolo: Prva prvoligaška pobeda Black Hornetsa

3130

Black Hornetsi iz Jagodine ostvarili su prvu i važnu pobedu na početku prvoligaškog šampionata protiv iskusne beogradske ekipe Blue Dragons. Rezultat je na kraju meča bio 20 : 0, po četvrtinama 6 : 0, 0 : 0; 7 : 0, 7 : 0.

Jagodinci su dočekali protivničku ekipu na terenu FK Morava u obližnjem mestu Ribare. Povremena kiša, jak vetar i generalno loši vremenski uslovi, nisu išli na ruku ni jednom ni drugom timu, ali su ipak tri tačdauna bila dovoljna za prvo slavlje novih prvoligaša.

Glavni akter bio je Amerikanac Entoni Retlif koji je u prvoj četvrtini kratkim pasom uposlio Bogdana Pavlovića za početno vođstvo. Igra se potom „umirila”, do poluvremena nije bilo poena, pa se na odmor otišlo s prednošću domaćina 6 : 0.

Stršljeni su u nastavku susretu uvećali prednost. Bez ozbiljnije pretnje Plavih zmajeva i posebno loše igre u napadu, Retlif je bio angažovan u realizaciji nova dva pogotka; poentirao je najpre trčanjem za tačduan, a onda i novim pasom, ovog puta za Dejana Srećkovića u poslednjoj četvrtini, koji je postavio i konačan rezultat.

Bogdan Pavlović, mladi hvatač pobedničkog tima i prvi poenter u meču, izjavio je da su on i njegovi saigrači zasluženo stigli do trijumfa.

— Utakmica je bila teška, uslovi su bili teški. Bolje smo vladali igrom u odnosu na protivnika i to se isplatilo. Preostaje nam da ispravimo greške i u narednoj utakmici odigramo još bolje.

Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Zmajeva, čestitao je Hornetsima premijernu prvoligašku pobedu.

— Potpuno zasluženo, bili su bolji tim na terenu danas. Mi za svoju katastrofalnu igru, pogotovo u napadu, apsolutno nemamo opravdanje. Anliziraćemo gde smo grešili i zašto smo delovali tako nepovezano i neuigrano.

Rezultat

6 : 0 — pas 5 yd, Entoni Retlif za Bogdana Pavlovića; PAT neuspešan
13 : 0 — trčanje 15 yd, Retlif; PAT Andreja Živković
20 : 0 — pas 25 yd, Retlif za Dejana Srećkovića; PAT Živković

U 3. kolu Stršljeni će putovati u Sremsku Mitrovicu, a Blue Dragonsi će protiv Mamuta iz Kikinde tražiti novu šansu. Te utakmice na programu su, prema rasporedu, kroz tri sedmice.