Prva liga: Drugo kolo već po tradiciji u znaku „večitog derbija”

1314
Ilustracija: KAF Wild Boars (Facebook)

Iako najavljena za prethodni vikend, zbog tzv. „sudijske krize” uprava Asocijacije otkazala je celokupno 1. kolo, pa će ovog vikenda SPORT KLUB Prva liga Srbije konačno startovati — od 2. kola.

A kako je to slučaj već godinama unazad, 2. kolo prvenstva u znaku je „večitog derbija” — aktuelni šampioni Wild Boarsi ugostiće u Kragujevcu svoje velike rivale, beogradske SBB Vukove. Ipak, za razliku od prethodnih sezona, dva najtrofejnija srpska tima ulaze u međusobni duel bez odigranih zvaničnih mečeva.

Ipak, velikih nepoznanica nema. I jedni i drugi silno su pojačani u prelaznom periodu, pre svega igrački, dok Vukovi računaju i na osveženo znanje stručnog štaba čiji su nosioci Amerikanci — Malik Džekson i Brent Barns.

Danijel Maksimović, lajnbeker Vukova, uzimajući u obzir sve okolnosti, naveo je da nije bilo materijala za analizu protivnika, ali su sastavi manje-više poznati te optimistično očekuje pobedu.

— Mi smo imali malo više promena… Pripremni period za otvaranje sezone je bio uglavnom posvećen našoj igri i uigravanju pa će biti zanimljivo videti kako će to sve izgledati u ovoj godini. Kao i u svakoj utakmici i u nedelju idemo na pobedu. Očekujem da ovo bude jedan od najzanimljivijih naših duela, jer je utakmica prvog kola, nema šta da se krije i čeka.
Ako se pogleda malo dalje, pobeda bi nam donela prednost domaćeg terena u plej-ofu, što može samo da nam pomogne i olakša put ka tituli.

Legendardni srpski raning-bek Aleksandar Ristić Alf ove je godine posvećen samo ulozi glavnog trenera u Divljim veprovima. On je istakao da njegov tim duel s Vukovima dočekuje u vrlo specifičnim uslovima, a povoljan ishod premijernog meča zavisiće od toga ko koliko bude uspeo da kontroliše svoje greške.

— Zbog raznoraznih faktora, na koje smo mogli da utičemo, kao i onih na koje nismo mogli, nismo na nivou na kome bismo želeli da budemo u ovom trenutku. Ni oni ni mi nismo odigrali nijednu utakmicu ove sezone, tako da očekujem određenu količinu grešaka po kojima su ovakvi mečevi karakteristični. To je neminovno. Ko bude uspeo da iskontroliše bolje te greške i bolje se snađe u tom trenutku, taj će odneti pobedu. Vukovi dolaze na ovo gostovanje pod imperativom pobede i odlučni da posle godina posta ponovo vrate titulu. Na nama je da damo sve od sebe da ih u tom pohodu osujetimo — izjavio je glavni trener šampiona.

Uroš Kolaković, lajnbeker u beogradskoj ekipi, kazao je, pak, da bez obzira na to što je ovo faktički „prvo” kolo u sezoni, na osnovu pristiglih pojačanja i sastava ekipa, mogu da baziraju igru u napadu i u odbrani.

— Ovu sezonu otvaramo derbijem protiv nama već dobro poznatog protivnika. Naš sastav jeste manje-više izmenjen u odnosu na prošlu sezonu. Pored inostranih pojačanja, u koja imamo dosta poverenja, došli su nam momci iz Novog Sada i Pančeva koji će nam i te kako pomoći da uspemo u onom što smo zacrtali za ovu sezonu, a to je naravno napad na titulu koju čekamo već tri sezone — izjavio je Kolaković, dodavši da pobedom u ovom susretu potencijalno omogućavaju borbu u plej-ofu s domaćeg terena, zbog čega je ulog veliki.

Kako bilo, javnost koja prati američki fudbal u Srbiji biće na startu prvenstva „počašćena” pravom poslasticom na „praznik fudbala”. Utakmica se igra u nedelju 1. aprila od 11 časova, na terenu s veštačkom travom na stadionu „Čika Dača”.

Prenos je omogućen i putem lajv-striminga, na adresi: Sportuzivo.tv >>

2. kolo i u Jagodini, Boru i Kikindi

Mečevi 2. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije zakazani su i u Jagodini, Boru i Kikindi — svi u nedelju 1. aprila. Kao i u slučaju Veprova i Vukova, i za preostalih šest klubova biće ovo prvi zvanični mečevi u sezoni.

Prvoligaške novajlije Jagodina Black Hornets zakazali su duel s Blue Dragonsima u mestu Ribare, na stadionu FK Morava od 12 časova. Mamuti u Kikindi na terenu stadiona ŽAK treba da dočekaju Indianse, a Golden Bearsi u Brestovcu ekipu Legionara iz Sremske Mitrovice. Termini tih susreta biće potvrđeni.