Druga liga Srbije: Klečanski Vitezovi prvi put sa strancima u pohod

1722

Osvojivši Treću ligu Srbije prošle godine, ekipa Klek Knights se ove takmiči u višem rangu, ali prema navodima čelnika ovog kluba, to je samo prelazna faza jer — žele još više.

Nakon uspešne prošle sezone, a sa željom da se isti uspeh ponovi i ove godine, Klečani su krenuli u pripreme početkom januara u hali, kondicionim treninzima, a krajem februara izašli su na teren i počeli sa uigravanjem akcija. Nije bilo pripremnih mečeva, zbog lošeg vremena, ali pre svega zbog fokusa na uigravanju tima i akcija.

A kako će izgledati roster Vizetova ove sezone?

Klub je pojačan dolaskom Stefana Stojkovića (Sremska Mitrovica Legionaires), Nikole Vukasa, Predraga Matića, Filipa Avramova, Aleksandra Stefanova, Štefana Jugovića, Filipa i Marija Šapurića, Marka Dedića (svi iz bečejskih Vidri) i Dušana Popovca iz omladinskog pogona, dok je Nikola Banč potpuni novajlija.

U odnosu na prethodnu sezonu klub su napustili Ivan Pleva (Blue Dragons), Aleksa Mijatović pauzira zbog privatnih obaveza, a Uroš Stojanović je na služenju vojnog roka.

Ipak, najvažnija vest jeste Vitezovi prvi put u istoriji kluba imaju importa — Majkla Lorensa Tomasa (eng. Michael Lawrenc Thomas) koji je igrao za ekipe univerziteta „William Penn State“ i „Charlston“, i to na poziciji RB/LB. Reč je o veoma brzom i agilnom igraču koji će predstavljati pravo osveženje u napadu. Takođe pomagaće u radu s mlađim kategorijama i promociji kluba.

Pored njega, u klub je stigao i Al-Mubarak Dogo Salman iz Nigerije. Kako Najtsi navode, on će biti veliko iznenađenje za ostale klubove, pošto je u pitanju mlad igrač koji igra na poziciji defanzivnog tekla.

Kada je reč o trenerskom kadru, ove sezone je došlo do određenih promena. Funkciju glavnog trenera i ofanzivnog koordinatora obavljaće Lazar Sporin; prošle godine je ekipu predvodio Željko Đajić. Defanzivni koordinator biće Luka Škorić, a njima će pomagati Stefan Tabački (OL), Salma Robert (DL) i Nenad Pajić (TE/LB).

Upravo prema rečima Nenada Pajića cilj je u novoj sezoni ostao isti kao i prethodne sezone — pobediti sve utakmice i izboriti plasman u Prvu ligu Srbije. Prvi će im na put stati Angel Warriorsi s kojima igraju 1. aprila u Čačku.

— Spremni idemo na gostovanje ekipi Čačka prema kojoj imamo veliko poštovanje i koja igraj dobar fudbal, ima dobru omladinsku školu. Očekujemo veoma neizvesnu utakmicu koju smatramo derbijem Druge lige Srbije. Nadamo se pobedi — izjavio je Pajić.

Klub iz Kleka se na kraju zahvalio svim prijateljima bez čije pomoći ne bi mogli da realizuju sve što su zamislili ove sezone, a to su: Optika Gabi, Hoya, auto-servis „Racing Team Banč“, Kremanska voda, Gradska kafana Stari zanatlija, ketering „Kod dobre domaćice“ i restoran „Kamel“.