Druga liga Srbije: Celtisi žele kontinuitet pozitivnih rezultata

1288

Nakon ne tako slavne prošle sezone, provedene u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije, Celtisi iz Sombora vratili su se u drugu ligu kroz koju su se 2016. godine doslovno „prošetali“ i suvereno zauzeli 1. mesto.

O situaciji u somborskom timu, očekivanjima od predstojeće sezone, razgovarali smo s dugogodišnjim glavnim trenerom Andrejem Sekulovićem, koji je ujedno i ofanzivni i defanzivni koordinator.

— Želimo da uspostavimo neki kontinuitet u smislu pozitivnih rezultata i formiramo tim koji bi mogao u bliskoj budućnosti da napadne viši rang i ostane u prvoj ligi. Trenutno je ovaj tim velika nepoznanica i za nas same, tako da će utakmice reći gde smo u ovom trenuntku u odnosu na konkurente — kazao je Sekulović.

A zašto je to tako? Tim Celtisa je umnogome izmenjen u prelaznom periodu. Klub je napustilo nekoliko iskusnih igrača: Danijel Velimirović, Branko Radošević, Branko Ljuboja, Predrag Mandić, Vladimir Sotin, Stanko Zorić, Darko Lugumerski, Ivan Juve Pašić — svi zbog privantih obaveza, dok je Tomislav Knezi prešao u Blue Dragonse.

— Međutim, pojačali su nas „povratnici“ Marko Krpan, koji nije igrao zbog povreda i Boris Papić, zatim Darko Marojević, Marko Klinec, Igor Kovač iz bečejskih Vidri… Tu je i reprezentativac i nekadašnji član Djuksa Davor Soldo, takođe i Milan Matić, kao i nekoliko momaka iz juniorskog pogona — rezimirao je Sekulović roster svog tima pred start sezone.

On je dodao i da je klub u pregovorima s nekoliko igrača iz inostranstva, ali da u ovom trenutku ne može ništa precizinije reći.

Celtisi su počeli da se pripremaju za sezonu sredinom januara, i kao i većina drugih srpskih klubova, najpre se radilo na kondiciji igrača, a onda i kombinovano drilovi i uigravanje, budući da nije bilo mnogo vremena do početka takmičenja pa se ubrzano pristupilo.

Ekipa nije u predsezoni odigrala pripremni meč, pa će duel s Royal Crownsima biti prvi u ovoj godini i „vatreno krštenje“. Sekulović očekuje zanimljivu i tvrdu utakmicu.

— Jako malo inforamcija imamo o Krunama. Početak je sezone, stoga očekujem tvrdu utakmicu i naravno idemo na pobedu! Imamo dosta iskusnih igrača ove godine, ali i Krune su dovele importa… Verujem da su spremne za nas — zaključio je šef struke u somborskim Celtisima.

Celtisi će s Royal Crownsima igrati u nedelju 1. aprila na Gradskom stadionu „Radnički“. Start je zakazan za 14 časova.