Treća liga Srbije 2018: Vršac Lavovi

1591

Pre dve godine izgrali su u Drugoj ligi Srbije. Prošlog proleća su se povukli iz takmičenja, ne bi li se fokusirali na mlađe uzdanice, i već prošle jeseni prvi put u istoriji kluba prijavili ekipu za Juniorsku ligu Srbije, s kojom su dospeli do polufinala.

Lavovi iz Vršca vratili su se ove sezone, pa će kroz Treću ligu Srbije pokušati da se vrate tamo gde su stali.

— Na osnovu dobrih rezultata juniorskog tima, pokrenuli smo inicijativu za okupljanje tima za takmičenje u seniorskoj kategoriji. Veliki broj veterana se ponovo aktivirao, uz nekoliko juniora, uspeli smo da ponovo oformimo seniorski tim. Svakako najveća naša pojačanja su povratnici iz prvoligaških klubova: Milan i Goran Nikolić, Marko Anović iz Plavih zmajeva, kao i Marko Todorović iz Vukova — rekao je za naš sajt Željko Jovanov, glavni trener i ofanzivni koordinator vršačkog kluba.

Pripreme su ozvaničili sredinom januara; do tada su igrači individualno radili u skladu s planom i programom koji su mi predstavili treneri Željko Jovanov i Mihajlo Miškiv, defanzivni koordinator. Glavni cilj ove sezone, prema rečima glavnog trenera, jeste podići nivo igre.

— Nastojimo da promenimo način treniranja i pronađemo koncept koji bi trebalo da podigne naš nivo igre. Uveli smo dosta promena u samom pristupu i načinu treniranja. Nadamo se da će ovakav sistem doneti boljitak i odraziti se pozitivno na naše rezultate u ovoj sezoni — smatra Jovanov.

Ekipa nije u pripremnoj fazi odigrala prijateljski pripremni meč, ali bez obzira na to, uvodnu utakmicu u sezoni iščekuju optimistično.

— Prvu utakmicu odigraćemo sa Sharksima u Šapcu. O našem protivniku nemamo puno informacija i ovo će biti prvi međusobni susret u istoriji oba kluba. Očekujemo težak meč, imajući u vidu da je Šabac veoma čvrsta ekipa. U ovom susretu nema izrazitih favorita, mi idemo na pobedu i tražimo svoju šansu — zaključio je na kraju glavni trener Lavova.