Treća liga Srbije 2018: Obrenovac Hawks

1120

Hawksi iz Obrenovca ne mogu biti ponosni na rezultat ostvaren prošle godine. Poslednje mesto u grupi Jug, bez ostvarene pobede i s jednim datim tačdaunom u plej-ofu. Stoga su ciljevi i očekivanja od nastupajuće sezone drugačija.

— Ciljevi u predstojećoj sezoni nisu vezani za sam takmičarski rezultat, već za kvalitet igre. Cilj nam je da kvalitet naše izvedbe u svakoj utakmici bude bolji nego na prethodnoj, odnosno da unapređujemo svoju igru kako vreme prolazi. To je jedan proces koji zahteva dosta rada i posvećenosti, ali očekujem da će se rezultati tog rada u jednom trenutku materijalizovati i na terenu. Takođe, trenutno se nalazimo i u jednom delikatnom trenutku u kojem pokušavamo da promenimo kulturu ovog tima, i da stvorimo pobednički mentalitet u glavama igrača, nakon jednog malo slabijeg perioda u kom se tim nalazio — rekao je na početku razgovora glavni trener Jastrebova Filip Jovanović.

— Od početka priprema se sve odvija u tom smeru, tako da mislim da smo izuzetno napredovali, i ako nastavimo u tom ritmu, mislim da možemo da iznenadimo i nadmašimo neka ovogodišnja očekivanja — kaže Jovanović.

Skrimidž s Pastuvima

Hawksi su se okupili na pripremama nakon novogodišnjih praznika. Prvi deo je obuhvatao pre svega tehničko unapređivanje, dok se početkom marta krenulo sa uigravanjem akcija i taktičkih varijanti.

Predsednik kluba Stefan Ljumović je za naš sajt govorio o igračkom kadru koji su Obrenovčani zatekli. On je naveo da klub već treću sezonu zaredom u takmičenje ulazi s gotovo identičnim sastavom, što ih čini znatno jačim. Kako kaže, Igrači se međusobno dobro poznaju, imaju znatno više iskustva, a svojim radom u pripremnom periodu su pokazali veliku želju i motiv da u ovoj sezoni pokažu da mogu mnogo više.

— Posle dve sezone provedene u požarevačkim Pastuvima, u tim se vratio Strahinja Šmigić (OL), a u prvotimca je promovisan kadet Srđa Ilić (OL). Tu je i Uroš Matić (WR) koji je igrao Seniorsku fleg ligu Srbije. Pored tima koji je ostao na okupu, posebno nas raduje i činjenica da sve više momaka želi da nam se pridruži. Tako će se prvi put u ovom sportu oprobati Dejan Rašić (RB), Zoran Živković (DL), Nemanja Nedić (OL) i Stefan Jovanović (OL) — rekao nam je Stefan Ljumović.

I stručni štab je dosta širi. Filip Jovanović, osim glavnog trenera, obavljaće i funkcije ofanzivnog i defanzivnog koordinatora. Ovo je prvi put da Filip Jovanović obavlja dužnost glavnog trenera Hawksa, iako je kao igrač 2013. i 2014. bio ofanzivni koordinator. Pozicioni treneri su ujedno i igrači tima: Strahinja Šmigić je zadužen za liniju, Ivan Pantić za lajnbekere i raning-bekove. Đorđe Radonjić radi s defanzivnim bekovima, dok je Jovan Čanić zadužen za hvatače.

Hawksi i Pastuvi posle skrimidža

Jastrebovi su početkom marta odigrali i pripremni skrimidž s Pastuvima iz Požarevca. Rezultat 6 : 6 je ostao u drugom planu, jer su ekipe, kako je to već slučaj, želele da provere svoju formu te isprave greške do početka prvenstva.

Prvi protivnik biće im Pirati iz Zemuna, s kojima su igrali prošle godine u meču za 7. mesto. S obzirom na to da su Pirati pobedili, Obrenovčani ulogu favorita prepuštaju njima.

— Svakako očekujem da pružimo bolju igru nego u našem prošlom susretu. Znam da poseduju mlad tim koji je željan dokazivanja i da su kvalitetno radili u pripremnom periodu zajedno sa prvoligašem Blue Dragonsima. Sigurno im je prilika da treniraju sa iskusnim igračima iz Zmajeva dodatno unapredila igru, tako da izuzetno respektujemo našeg protivnika, ali se ne plašimo. Daćemo svoj maksimum, a za koliko će to biti dovoljno, vrlo brzo ćemo se uveriti — poručio je na kraju Filip Jovanović, glavni trener.

Hawksi će taj meč igrati na gostovanju u Zemunu, u nedelju 25. marta od 15 časova, na terenu OŠ „Sutjeska“.