Mammoths: Želimo da dokažemo da nam je mesto u prvoj ligi

1558

Kikindski klub će, poput Black Hornetsa, prvi put igrati u najvišem rangu američkog fudbala u Srbiji. Iako su prošle godine izgubili u doigravanju za popunu Prve lige Srbije od Pantera, upravo je povlačenje kluba iz Pančeva omogućilo Kikinđanima da se nađu u „elitnom društvu“.

Kako bilo, tri godine zaredom gubili su u baražnim mečevima za plasman u prvu ligu, pa se ovogodišnji ishod može smatrati zasluženom nagradom za uloženi trud iz prethodnih godina.

Branislav Fekete, glavni trener, kvoterbek tima i povremeni reprezentativac Srbije, tim povodom istakao je jedini cilj svoje ekipe u nastupajućoj sezoni.

— Kao novajlije u Prvoj ligi Srbije, nastojaćemo da budemo među prvih šest ekipa na kraju sezone i tako osiguramo ostanak u ligi i sledeće sezone. Ako se nešto dodatno desi, biće nam bonus.

Na treningu Mamuta

Prvi protivnik Mamuta svakako nije naivan. To su iskusni i trofejni SBB Vukovi. Biće to prvi duel dva tima pa su nepoznanice i s jedne i s druge strane evidentne. Ipak, Mamuti žele da pruže otpor i da pokažu da im je mesto među najboljima.

— Znamo da Vukovi ulaze spremno u svaku sezonu i da napadaju titulu. Jedina naša šansa protiv Vukova u ovom susretu je što nas ne poznaju. Oni imaju dosta igrača koji su nastupali za nacionalni tima, imaju iskustva igrajući veliki broj utakmica sa iskusnim ekipama, što im daje dosta veliku prednost. Nadam se lepom vremenu u subotu i da ćemo prirediti lepu utakmicu za gledanje — rekao je Fekete.

Klub iz Kikinde se vredno spremao za sezonu. Pripreme su počele u decembru, najpre kondicionim treninzima u sali. Ceo trenažni proces je bio usmeren na uigravanje tima i upoznavanje sa sistemom.

Branislav Fekete, kako je već istaknuto, predvodiće ekipu i na klupi, kao glavni trener, i u napadu. U odbrani će mu pomagati Aleksandar Vujin, kao defanzivni koordinator.

Pripreme Mamuta

I ove godine klub je posegao za angažovanjem inostarnih igrača. Prošla godina ostaće upamćena po tome što je ekipa dovela prvog importa u istoriji kluba, pa budući da je klub time mnogo dobio, bilo je jasno da će i ove sezone učiniti isto.

— Ta investicija nam se višestruko isplatila, pa smo odlučili da i ove sezone dovedemo igrače iz inostranstva. Zbog ozbiljnosti koju nosi Prva liga Srbije, kao i svi klubovi morali smo da se pojačamo sa nekoliko igrača. Doveli smo Kajla Džeksona iz iz Amerike i Vasilisa Stavrulakisa. Vasilis je ofanzivni linijaš koji će nam pomoći svojim iskustvom, dok će Kajl igrati na poziciji trkača i koji će nam pomoći na „skill“ pozicijama. Planiramo da dovedemo jos jednog igrača, kako bismo ispunili plan za ovu sezonu, kad je reč o igračkom kadru — otkrio je za naš sajt Branislav Fekete.

S druge strane, govoreći o domaćim igračima, ekipa je pretrpela određene promene. U odnosu na prošlu sezonu, Mamuti neće moći da računaju na nekoliko igrača koji su otišli u druge klubove — Matija Almaši, Oliver Ostojin, Igor Pavlić, Tajrel Šafer. U igračku penziju otišli su Igor Knežev, Bogdan Tasovac, Mirko Jočić, Marijan Lazić, Marko Jakšić, Vladimir Bulatović, Borislav Francuski i Dejan Bokan.

Na treningu Mamuta

Ipak, svojim dolaskom ekipu su pojačali igrači došli iz Djuksa i bečejskih Vidri: Tihomir Todorov, Vanja Ivošević, Milan Stanimirov, Milan Stojanović, Kristian Palfi i Bojan Divjakov. Ono što je takođe vredno pomena jeste da će Mamuti iz svog talentovanog juniorskog pogona u seniore povući devetoricu svojih igrača, a to su: Željko Jović, Nikola Nedin, Nikola Sredić, Milan Kalember, Ognjen Todorović, Aleksandar Stokić, Ognjen Terzin, Stefan Nema i Sava Seleši.

Jasno je da će za Mamute u svakom pogledu ova sezona biti izazovna.

Meč 1. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije između SBB Vukova i Mamuta igraće se u subotu 24. marta od 15.30 na stadionu BASK u Beogradu.

Srpska asocijacija američkog fudbala želi ekipi Mammmothsa uspešnu i zdravu sportsku sezonu!