Domaća pojačanja u Vukovima

2817

Deset je dana pre početka sezone i većina klubova je u fazi kada odrađuje završne pripreme za početak prvenstva. Rosteri timova do tada, razume se, neće biti konačni, ali je u pripremnom periodu zabeleženo nekoliko važnih transfera. Većinom su u fokusu bili strani igrači, na čijem promovisanju klubovi insistiraju u predsezoni.

Stoga dolasci i odlasci domaćih igrača iz jednog kluba u drugi budu u drugom planu. U Vukovima, kao i u slučaju tek nekolicine drugih ekipa, to ipak nije slučaj, a na osnovu objava na njihovim društvenim mrežama, dâ se zaključiti da je pažnja ukazana i igračima iz Srbije.

Tako se na zvaničnoj Fejsbuk stranici i na Instagram profilu SBB Vukova prethodnih nedelja moglo videti da će u predstojećoj sezoni Beograđani računati na nekoliko zvučnih domaćih igrača, i to na trojicu iz Pantera i dvojicu iz Djuksa.

Kako je od ranije poznato, Pančevo neće imati svog predstavnika u „eliti“, što se događa prvi put u istoriji kluba. Razlog je smena generacija i fokusiranje na mlađe kategorije koje, jasno je, ne mogu da budu potpuno konkurentne u najvišem rangu. Stoga će Panteri igrati u trećoj ligi.

Ipak, oni iskusniji prokrčili su sebi put do Beograda, pa će novi dres obući Slavoljub Dukovski (DB), Miljan Džogazović (OL) i Zoran Todorović (WR).

Svoju odluku o preslaku u Vukove potonji Todorović je za naš sajt obrazložio rečima da je svoje mesto u Panthersima želeo da ustupi mladim momcima, kako bi stekli neophodno iskustvo.

— U tom trenutku se otvorila mogućnost prelaska u Vukove, što sam video kao lepu priliku za napredak i za ostvarenje svojih ciljeva. Mislim da je ovaj moj korak generalno odličan za sve tri strane. U Pančevu će priliku dobiti mladi momci, Vukovi će dobiti pojačanje, a ja mogućnost da napredujem, trenirajući s veoma dobrim igračima — kazao je Zoran Todorović, ocenivši atmosferu u novoj sredini odličnom!

— Saigrači se međusobno bodre, postoji zdrava konkurencija, što je odlično. Rad sa američkim trenerom mi je nešto novo i prezadovoljan sam načinom treniranja. Verujem u sebe i svoje kvalitete, tako da očekujem da ću biti neko će praviti razliku na terenu. Od sezone očekujem titule na svim frontovima, kao i da te titule dođu bez ijednog poraza — entuzijastičan je Todorović.

Kada je reč o novosadskim Djuksima, oni su istupili ne samo iz prve lige već iz svih takmičenja. Razlog je dobro poznat — finansijska situacija i „kratak roster“. To je nateralo određene igrače da potraže sebi novo „utočište“, pa je tako neko završio u Wajld dogsima, a poneko i u Vukovima.

Doskorašnji suparnici na terenu, a saigrači u reprezentaciji, sada će nositi isti opremu — U Vukovima će zaigrati Novica Slijepčević (DL) i Nemanja Vučković (DB).

Iako spada u red mladih i talentovanih srpskih igrača, Nemanja Vučković je svojim igrama stekao veliko poštovanje kolega, ali i standardno mesto u reprezentaciji. Prošle godine u ovo vreme Vučković je prešao iz svojih matičnih Mamuta u Djukse i kako kaže, to debitantsko učešće u prvoj ligi za njega je bio pokazatelj da je dorastao najvišem rangu koje ova drzava može da pruži.

— Doneo sam odluku da ove sezone igram u beogradskim Vukovima. Dosadašnji rad u novom klubu odlikuje se velikom disciplinom, energijom i zalaganjem svih saigrača. Smatram da dolazak trenera Malika igra veliku ulogu koja će napraviti razlike među konkurentima, trenersko iskustvo koje ima ispoljiće se odličnim timom, tako da se ne brinem da se neću uklopiti u celu priču — rekao nam je Vučković, dodavši da jedva čeka početak sezone i nove izazove.

— Saigrači su me lepo prihvatili. Većinu njih već poznajem iz reprezentacije, igrali smo zajedno. Radujem se sezoni koja treba da počne uskoro, ispunjavanju cilja koji smo zacrtali i osvajanjem titule — samouveren je mladi defanzivni bek.

Podsetimo, u prethodnom periodu SBB Vukovi su doveli i dva inostrana pojačanja: Džoša Hartigana, dvadesetosmogodišnjog univerzalca iz Floride, i Karija Verčera iz Kalifornije, koji će kao kvoterbek predvoditi napad „beogradskog čopora“.