Novo pojačanje Čačana, Jekabs Bitans postao Ratnik

1980

Letonac Jekabs Bitans (23) odabrao je Čačak kao svoju novu destinaciju u karijeri i biće veliko pojačanje pred start nove sezone. Ratnicima je ovo drugo internacionalno pojačanje – pre Bitansa, za klub je potpisao Filipinac Grejson Alman.

Bitans igra na pozicijama RB/LB, visok je 1.84 cm a težak 98 kilograma. U Čačak stiže kao iskusan igrač, iako ima samo 23 godine. Igrao je na koledžu jednu godinu, a potom i u Ukrajini, Finskoj i Letoniji.

Izabrao si Srbiju kao svoju sledeću destinaciju. Koji su osnovni razlozi zbog kojih si se opredelio za Angel Warriorse?

– Pre svega zbog visokih ciljeva, volim to, ja sam takav, idem do najviših stepenika i nadam se da ću uspeti da pomognem klubu da uđemo u viši rang.

Šta je to što donosiš sa sobom, koji je to X factor koji će moći da koriste Čačani u predstojećoj sezoni?

– Ne plašim se kontakta, imam dosta iskustva koje donosim iz Amerike, zatim Ukrajine, Finske i svoje zemlje. Nemam pritisak da pravim velike poteze, dajem sve od sebe na svakom daunu, svakoj akciji, i volim kada ta moja energija utiče na ostatak tima.

Šta misliš o svom novom timu, da li si imao prilike da pogledaš prošlosezonske mečeve?

– Gledao sam nekoliko mečeva na Jutjubu. Video sam da odbrana dobro funkcioniše, dosta se komunicira. Slično je i za napad, ne plaše se da prave „velike plejeve” i to mi se jako sviđa.

Kada u našu zemlju stižu igrači iz inostranstva, publika i grad očekuju dosta od njih. Da li to stvara pritisak na tebe?

– Defintinvo da. Žele dosta od mene, žele da budem dobar i to je potpuno opravdano. Ja ću dati sve od sebe da im odgovorim na pravi način i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni na kraju.

Koja su tvoja očekivanja pred start sezone?

– Da osvojimo prvenstvo i da pokažemo svima šta možemo. Da igramo jako, kolektivno, da ne odustajemo i da bude zabavno – zaključio je Bitans.

Jekabs Bitans stiže u Srbiju 20. februara, dan kasnije dolazi i Grejson Alman i obojica će se odmah priključiti ekipi i početi s treninzima.

KAF Angel Warriors