ADAS objavio džepni priručnik za sportiste

1176

Antidoping agencija Republike Srbije objavila je džepni priručnik za sportiste za tekuću 2018. godinu.

U priručniku „Budi zdrav, igraj pošteno” sportisti mogu pronaći najvažnije informacije o antidopingu, i to:

  • supstance i metode koje su uvek zabranjene,
  • izuzeće radi primene u terapijske svrhe,
  • dijetetski suplementi,
  • doping kontrola,
  • izvodi iz antidoping pravila,
  • primeri dozvoljenih medikamenata,
  • druge korisne informacije i saveti.

Džepni priručnik „Budi zdrav, igraj pošteno” sportisti i svi zainteresovani mogu preuzeti u PDF formatu na linku: ADAS – Džepni priručnik >>

Podsećamo da je Antidoping agencija Republike Srbije kreirala besplatnu ADAS aplikaciju za uređaje s Android operativnim sistemom, koja takođe može biti od pomoći i koristi svim rekreativcima, aktivnim i/ili profesionalnim sportistima.

Na aplikaciji se mogu naći aktuelne vesti iz oblasti sprečavanja dopinga u sportu, aktuelna lista zabranjenih supstanci (uz mogućnost pretrage), formulari, mišljenje o leku ili suplementu (takođe je omogućena pretraga po supstancama), pristup ADAMS bazi koju sportisti iz registrovane test grupe koriste, pristup osnovnim informacijama o izuzeću za terapeutsku upotrebu i formular za njegovo popunjavanje, te osnovne informacije o Antidoping agenciji Republike Srbije.

Ideja je da se sportistima učine što dostupnijim informacije koje su im potrebne, a mobilni telefon je uređaj koji svi poseduju.

ADAS aplikacija se može instalirati na svim uređajima sa Android operativnim sistemom (mobilni telefoni i tablet računari), koji je najzastupljeniji među tzv. „pametnim” mobilnim telefonima u Srbiji.

Aplikacija se potpuno besplatno može preuzeti iz prodavnice Google Play ili na stranici: ADAS.org.rs >>