Matija Almaši pojačao Wild Boarse

1925
Ilustracija: Igor Lazarević

Matija Almaši, jedan od najboljih hvatača Druge lige Srbije, novo je u nizu pojačanja Kragujevac Wild Boarsa za narednu sezonu.

Iako tek dvadesettrogodišnjak, Almaši iza sebe ima čak sedam seniorskih i jednu juniorsku sezonu u kikindskim Mammothsima. Najbolji je poenter u istoriji „Mamuta”, pa je često bio u najužoj konkurenciji za najboljeg risivera Druge lige, pa čak i za MVP. To je bio slučaj i ove sezone, u kojoj su Kikinđani po peti put bili drugi na tabeli. Priznanje za najboljeg hvatača izmaklo mu je za dva boda, ali je zato trijumfovao u konkurenciji kikera.

Njegove partije nisu prošle nezapaženo, pa je u ovom prelaznom roku imao ponude gotovo svih najboljih srpskih klubova, ali i inostrane iz Mađarske, pa čak i Nemačke. Ipak, odlučio je da karijeru nastavi u redovima šampiona Srbije.

– „Divlji veprovi” su klub sa velikom tradicijom, u njihovoj istoriji ispisani su mnogobrojni uspesi. „Veprovi” su Zvezda ili Partizan u američkom fudbalu. Tako opisujem svoj sadašnji klub ljudima koji manje poznaju američki fudbal. Čast je igrati u ovakvom klubu, pa tako i nije bilo potrebno mnogo vremena za odluku – istakao je Almaši.

On je dodao da ima visoka očekivanja od predstojeće sezone u kojoj Boarsi brane domaći tron i napadaju CEFL.

– Očekujem da će mi igre u „Veprovima” doneti napredak. Dolazim iz Druge lige, svestan sam veličine stepenika koji preskačem, ali i mislim da sam ga zaslužio. Naporno radim kako bih odgovorio na izazove u Prvoj ligi i u prestižnom CEFL takmičenju. Igrao sam protiv nekoliko timova iz Prve lige, nije mi strano da postižem poene protiv istih. Uz rad, trud, posvećenost nema nedostižnih stvari – smatra Almaši.

Matija se u kvalitet kluba uverio na traj-autu, novim saigračima će se pridružiti uskoro, a do tada radi individualno, po programu trenera Aleksandra Ristića Alfa.

– Po samom dolasku u Kragujevac svidela mi se organizacija i disciplina koja vlada u klubu, to je osnova svakog uspeha. Uz ljubav prema sportu, očekujem da pehar Prve lige ostane u Kragujevcu, a da se tu preseli i trofej šampiona CEFL-a. Daću sve od sebe i više, da do toga dođe – zaključio je Almaši.

Izvor: WildBoars.rs