Nišlije Rinčić i Koković od ove sezone u Jagodini

2810

Bivši igrači niških Imperatora, Petar Rinčić i Lazar Koković, ove sezone zaigraće u Prvoj ligi Srbije za ekipu Jagodina Black Hornets.

Petar Rinčić ima 18 godina i igra na poziciji ofanzivnog linijaša. Sa ekipom iz Jagodine već je poneo naslov juniorskog prvaka države, a sa juniorskom reprezentacijom osvojio je i Balkan Bowl 2016. godine. U Imperatorima je proveo dve godine, a kako i sam kaže, odlučio se za nastavak svoje karijere u Jagodini jer smatra da je trenutno to najbolje organizovan klub u Srbiji.

– Uverio sam se da se u Jagodini najbolje radi u ovom trenutku. Posvećenost trenera, ali i starijih igrača, dosta je doprinela da mlađe selekcije brže stasaju. Što se tiče očekivanja za predstojeći period, moram da priznam da nisam skroman, poznajući sve kvalitete tima. Očekujem i borbu za titulu – rekao je Rinčić.

Lazar Koković ima 22 godine i igra na pozicijima strong-sejftija i lajnbekera. Fudbalom se bavi od 2014. godine, a najveći uspeh ostvario je sa Imperatorima, kada su bili treći klub u Srbiji

– Odlučio sam se sa za jagodinske „Stršljene” jer su me oni kontaktirali sa otvorenim namerama i ciljevima za predstojeću sezonu. Upoznat sam sa pričom koja se tamo gradi i odlučio sam da se dokažem i pomognem klubu. Odgledao sam nekoliko utakmica i uverio sam se da ekipa iz Jagodine igra jako dobar fudbal i da definitivno znaju šta rade na terenu. Od sezone očekujem da ćemo doći do same završnice, jer tim poseduje i kvalitet i kvantitet u svojim redovima – poručio je Koković.

Miloš Stanojlović, predsednik kluba, iskazao je zadovoljstvo što su „Stršljeni” postali bogatiji za dvojicu odličnih momaka, kako na terenu, tako i van njega.

– Rinčić je definitivno jedan od najboljih igrača u Srbiji, kada je u pitanju trenutna situacija u juniorskom fudbalu. Zajedno smo osvojili pehar juniorske lige i nastavak saradnje je vremenom postao potpuno prirodan. Što se Lazara tiče, nakon pogledanih snimaka njegovih utakmica, Sportski savet našeg kluba doneo je odluku da stupimo u kontakt s njim i raspitamo se o njegovim planovima.

Da Jagodina ne namerava samo da „gostuje” u Prvoj ligi Srbije jasno se može zaključiti iz dosadašnjih planova i priprema. Podsetimo, za predstojeću sezonu već su najavili angažman inostranog igrača, sva je prilika da na ovome neće ostati.

Bubakar Sisoko u dresu Black Hornetsa