Majkl Kembel od naredne sezone u Blue Dragonsima

1185

Defanzivni bek Majkl Kembel, koji je prethodne dve sezone igrao za „Pantere” iz Pančeva, narednu takmičarsku sezonu igraće u svetloplavom dresu Blue Dragonsa.

Uprava beogradskog kluba i glavni trener Džejms Fajed saglasni su u konstataciji da je upravo Kembel karika koja bi „Zmajeve” trebalo da odvede u plej-of.

Dvadesetsedmogodišnji Amerikanac primarno igra na poziciji defanzivnog beka, ali je, poput pojedinih svojih sunarodnika koji dolaze u Srbiju kao all around igrači, svoje predispozicije ispoljio i na drugim pozicijama – hvatača i raning-beka. Iako je protekle sezone kasno pritekao u pomoć ranjenim Pančevcima, održao ih je u Prvoj ligi Srbije postigavši 10 tačdauna na pet odigranih utakmica.

– Bilo je i uspona i padova. Moja sezona u Portugaliji, pre nego što sam došao u Srbiju, završila se srceparajućim porazom u finalu šampionata. Onda je došlo Pančevo, gde je bilo problema na raznim nivoima. Stvarno obožavam momke iz Pančeva, ali nekako se ugasila strast za fudbalom tokom sezone – osvrnuo se na minulu godinu, a o svojoj odluci da pređe u „Zmajeve”, rekao je:

– Prepoznao sam da Blue Dragonsi imaju program s potencijalom. Uprava i trener su obezbedeli sve što je potrebno i to je odlična situacija za obe strane – rekao je Majkl Kembel prilikom potpisivanja ugovora.

Budući da će Amerikanac provesti u Srbiji treću uzastopnu sezonu, nameće se pitanje zašto, šta je toliko specijalno u američkom fudbalu u Srbiji, a Kembel to objašnjava rečima da timovi u Srbiji zaista postaju bliski kao familija.

– Znam da to zvuči kao kliše, ali momci će stvarno uraditi sve da pomognu saigraču – pojasnio je on, dodajući i da jako voli Beograd.

Kada je reč o predstojećoj sezoni, kazao je da očekuje da tim bude konkurentan te da će mu saigrači „postati familija”.

– Ja ću dati sve od sebe na svakom pokušaju i svakoj akciji. Za uzvrat očekujem isto od svakog saigrača.

Novo pojačanje Blue Dragonsa na kraju je istakao da je američki fudbal u Srbiji dobar.

– U poređenju s Portugalcima i Brazilcima, Srbi su daleko jači i čvršći na terenu. Ljudi obožavaju da udaraju i blokiraju! Svaka utakmica u Srbiji je bitka. To je stvar koju zaista poštujem kod Srba – ocenio je za sajt BlueDragons.rs novopridošli defanzivni bek.

Majkl Džordan Kembel (eng. Michael Jordan Campbell) trenutno radi kao profesor u Slovačkoj, a uporedo se priprema za nadolazeće utakmice. Protekle godine, pre dolaska u Pančevo, imao je sjajnu sezonu u Portugaliji gde je igrao za ekipu Maia Renegades. U regularnom delu prvenstva postigao je sedam tačdauna hvatanjem (četvrti na listi Receiving TDs), a posebno se istakao u specijalnom timu, postigavši dva tačdauna vraćanjem panta i jedan iz kick off returna.

Pre dolaska u Srbiju 2016. pohađao je Ventura College kao junior koledž i Fort Lewis College kao NCAA.

Izvor: BlueDragons.rs