Devet ekipa u borbi za 9. Trofej Beograda

1477
Foto: Miloš Rafailović

Devet ekipa takmičiće se na 9. fleg fudbal turniru „Trofej Beograda” koji će se održati 17. decembra u Mladenovcu.

Već po ustaljenom običaju, takmičarska godina u američkom fudbalu završava se ovim turnirom u decembru, a ovog puta dečaci i devojčice uzrasta do 15 godina okupiće se u hali Sportskog centra „Ljubomir Ivanović – Gedža”.

U odnosu na prošlu godinu, ove se za turnir prijavila jedna ekipa manje. One su raspodeljene u dve grupe, a rangiranje je urađeno na osnovu redosleda Pionirske fleg lige Srbije 2017. godine.

A GRUPA

  1. Inđija Meridian Indians
  2. Beograd SBB Vukovi
  3. Novi Sad Wild Dogs
  4. Beograd Blue Dragons
  5. Klek Knights

B GRUPA

  1. Kikinda Mammoths
  2. Zemun Pirates
  3. Kragujevac Wild Boars
  4. Jagodina Black Hornets

Pravila turnira

Pravo nastupa imaju dečaci i devojčice uzrasta do 15 godina. Svi mečevi u grupama igraće se „prljavo”, odn. bez zaustavljanja vremena, ali će u grupi A poluvreme trajati 8 minuta, a u grupi B 10 minuta. Eliminacioni mečevi, polufinala, utakmica za 3. mesto i finale, igraće se po 15 minuta poluvreme, takođe bez zaustavljanja vremena. Sve ekipe imaju pravo na po jedan tajm-aut u poluvremenu.

Uopšteno, turnir će se igrati prema propozicijama Pionirske fleg lige Srbije 2017. godine, uz napomenute modifikacije zbog usklađenosti sa organizacionim mogućnostima.

Dve prvoplasirane ekipe u grupi plasiraće se u polufinale, gde će se ukršati po ustaljenom modelu A1–B2 i B1–A2.

U slučaju nerešenog rezultata igraće se produžetak po principu „zlatnog poena”, tj. ekipa koja prva postigne pogodak biće pobednik. Pre produžetka bacaće se novčić, kako bi se odredilo koja ekipa ide u napad.

Svim učesnicima obezbeđeni su pokloni (majice, diploma, sendvič), a zlatna, srebrna i bronzana ekipa dobiće, pored pehara i medalja, i vredne nagrade u vidu sportske opreme za američki fudbal.

Broj igrača u timu nije ograničen, ali je ograničen nagradni fond (12 igrača i trener).

Organizator turnira je Savez američkog fudbala Beograda i Klub američkog fudbala Forestlanders iz Mladenovca, a branilac trofeja je ekipa Meridian Indians.