„Ratnice” iz Čačka nove šampionke Ženske fleg lige Srbije

1524

Ženska fleg selekcija čačanske ekipe Angel Warriors postala je šampion Srbije u svom prvom nastupu u istoriji u Ženskoj fleg ligi Srbije.

„Ratnice” su na završnom turniru pobedile „Valkire” iz Sremske Mitrovice i ekipu Orange Tribe iz Kikinde, ali su poražene od „Divljih mačaka” iz Kragujevca. Upravo im je pobeda protiv Mitrovčanki obezbedila prvi šampionski pehar, budući da su i „Valkire” imale isti skor, te je o pobedniku odlučivao međusobni duel.

Orange Tribe i Wild Cats imali su takođe isti skor – jednu pobedu i dve poraza, ali je treća pozicija pripala Kikinđankama zbog pobede nad „Divljim mačkama” u međusobnom duelu.

Evo i kompletnih rezultata:

Sirmium Valkyries – Orange Tribe 42 : 0 (24 : 0)
Angel Warriors – Wild Cats 6 : 14 (0 : 8)
Wild Cats – Orange Tribe 13 : 19 (7 : 7)
Angel Warriors – Sirmium Valkyries 32 : 26 (20 : 18)
Orange Tribe – Angel Warriors 6 : 33 (0 : 19)
Wild Cats – Sirmium Valkyries 0 : 33 (0 : 13)

Završni turnir Ženske fleg lige Srbije odigrao se 25. novembra u Sremskoj Mitrovici, u dvorani Poslovno-sportskog centra „Pinki”. Čačanski tim je najmlađa ženska fleg ekipa ovog finala, ujedno i osvajač pobedničkog pehara, budući da je formirana tek ove godine. Domaćem timu, pak, nije pošlo za rukom da se u četvrtom uzastopnom pohodu na zlato domogne trona.

Ženska fleg liga Srbije ove jeseni se igrala peti put; sedam selekcija prijavilo se za takmičenje. Ekipe su bile podeljene u dve grupe – Sever i Jug – a dve prvoplasirane ekipe plasirale su se u finale.

Pravo da se takmiče imale su igračice rođene 2003. godine i pre, uz izuzetak rođenih 2004. godine koje su imale odobrenje lekara sportske medicine.

Ligu su do sada osvajale devojke iz Kragujevca (2013, 2014) i Obrenovca (2015, 2016), koje se ove jeseni nisu ni takmičile.