Juniori, plej-of: Indiansi i Veprovi u reprizi finala 2013

1329

Juniorska liga Srbije ulazi u završnicu, jer se predstojećeg vikenda igraju polufinalni dueli. Sva četiri tima – Meridian Indians, Black Hornets, Lavovi i Wild Boars – najviše su i pokazala ove jeseni te su se zasluženo našli u plej-ofu koji obećava neizvesne i uzbudljive partije.

Ekipa iz Inđije se, posle jednogodišnje pauze, ponovo takmiči u ovoj uzrasnoj kategoriji koja se, u odnosu na njihove druge selekcije, ne može podičiti velikim rezultatima. Najbolji rezultat ostvarili su 2013. godine, kada su igrali u finalu protiv svojih sadašnjih protivnika. Prošlo je mnogo vremena od tada, čitava jedna nova generacija uspešnih sportista je stasala, a trenutni kvalitet inđijske ekipe najbolje oslikava podatak da tim ređa samo pobede ove jeseni i da ga predvode Aleksandar Borković, aktuelni MVP Sport klub Prve lige Srbije, i Goran Zec, zvanično najbolji defanzivni bek proteklog seniorskog prvenstva koji je u ulozi glavnog trenera.

Na drugoj strani, najtrefojeniju i najiskusniju ekipu među juniorima imaju Kragujevčani, dvostruki prvaci Srbije i prošlogodišnji vicešampioni, koji su ligaški deo prvenstva u grupi Jug okončali na mestu broj 2, zbog poraza od Jagodine u prvom meču, ali su svakom novom partijom pokazali da im je mesto u samom vrhu.

Glavni trener Wild Boarsa Danilo Mijušković, osvrćući se na prvu rundu šampionata, ocenio je da je njegov tim manje-više čekivano prošao grupnu fazu, te da su ispunili cilj da što više mlađih i manje iskusnih igrača dobije priliku da kroz treninge i utakmice nastavi da napreduje i stekne iskustvo za budućnost. O konkurentima i o kvalitetu američkog fudbala, Danilo je rekao:

– Juniorska liga je ove godine kvalitetnija nego u poslednjih nekoliko sezona. Neke ekipe su počele da rade bolje s mlađim kategorijama i to se odmah vidi po rezultatima. Primer je ekipa Vukova iz Beograda s kojima smo se sastajali i u pionirskoj i kadetskoj ligi, i očekivali smo, na osnovu tih utakmica, dobar meč i u juniorskoj konkurenciji, što zaista i jeste bio. Tu je i odlična ekipa Jagodine koju smo, priznajem, potcenili na početku sezone. Pored nas, jedina ekipa koja standardno ima dobru juniorsku školu. Igraju odlično i naravno stekli su samopouzdanje da mogu ove godine do titule – ukratko je analizirao Mijušković, dodavši da su u grupi Sever prijatno iznenadili Vrščani, dok je šampion KAF Wild Dogs podbacio, po njegovom mišljenju – ne baš neočekivano.

Njegov kolega iz suparničkog tabora Goran Zec nije ipak želeo da komentariše konkurenciju i kvalitet ove sezone, a bez obzira na odličan ostvaren rezultat, nije u potpunosti zadovoljan ni onim što su Indiansi prikazali.

– Ligaški deo prvenstva je protekao ne onako kako sam zamislio na početku sezone, ali ostvarili smo maksimalan broj pobeda i tako sebi obezbedili domaći teren u polufinalu. Ne mogu reći da nisam zadovoljan mojim timom, ali smatram da smo mogli mnogo bolje da odigramo, da pokažemo više, da jednostavno igramo bolji fudbal. Nismo to uradili, ali pokušavamo da ispravljamo stvari iz treninga u trening. Mislim da će nam se neke kockice poklopiti u polufinalu i da ćemo odigrati najbolje što možemo – rekao je Goran Zec.

Mladi hvatač „Divljih veprova” Mioš Gačić od polufinalnog susreta očekuje najteži meč u sezoni.

– Posle poraza od Jagodine, koja je ozbiljan kandidat za osvajanje Juniorske lige Srbije, trenirali smo napornije i svakom sledećom utakmicom smo bili sve bolji i sve više uigraniji. U suštini, ovo će nam biti najteža utakmica u sezoni i dobro se spremamo. Ekipa iz Inđije veoma dobro igra ove sezone i do sadašnjeg dela nemaju nijedan poraz, predstavljaju veliki izazov za ulazak u finale. Utakmica neće biti nimalo laka, ali očekujem dobru i veoma uzbudljivu partiju s dosta lepih poteza – rekao je Gačić.

Govoreći o prednostima i slabostima svog protivnika, glavni trener Wild Boarsa rekao je da plasman Inđije nije veliko iznenađenje, istakavši individualni kvalitet koji može biti istovremeno i prednost i slabost tima.

– Naš protivnik u polufinalu, iako do sad nije imao neke uspehe u ovoj uzrasnoj kategoriji, nije veliko iznenađenje jer u mlađim kategorijama ređaju fantastične uspehe. Prednost im je naravno individualni kvalitet supertalentovanog Aleksandra Borkovića koji pravi razliku i u seniorskoj konkurenciji, tako da od njega može da se očekuje sve bolja i bolja igra. Uz njega, tu je još nekoliko igrača koju mogu da naprave prednost na terenu kada je to potrebno. Dobro su uigrani kao tim i samo uz disciplinovanu igru možemo da očekujemo pozitivan rezultat. Nema baš mnogo mogućnosti za skauting u juniorima, ali ono što smo videli dovoljno je da znamo šta možemo da očekujemo u polufinalnom duelu, a to je uzbuljiv i neizvestan meč u kojem će odlučiti jedan potez, jedna lopta. Pa eka bolja ekipa pobedi – zaključio je Danilo Mijušković.

Glavni trener Indiansa Goran Zec takođe očekuje uzbudljiv meč s vrlo izazovnim protivnikom.

– Kragujevac nije nimalo lak protivnik. Poslednjih godina su u samom vrhu juniorske lige, a ove godine su pojačani momcima iz Čačka. Zato smatram da će ova utakmica biti puna atraktivnih poteza i da će svako ko dođe da gleda imati šta da vidi jer se momci bore za finale – rekao je Zec te pozvao sve svoje sugrađane da dođu i podrže svoj tim na putu do finala.

Utakmica će se igrati u Inđiji, u subotu 25. novembra na terenu SC „Leje”, a kik-of je u 13 sati.