Čačak živi svoj san: Ratnici i Ratnice na finalnim turnirima

1469

Finalni turniri u fleg fudbalu zakazani su za predstojeći vikend, a Čačani se svakako mogu pohvaliti podatkom da su jedini tim u zemlji čija su oba predstavnika, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, obezbedila mesto u završnici.

Muška i ženska fleg ekipa Angel Warriorsa pokazala je zavidan kvalitet u debitantskoj sezoni i plasmanom u finale ispunili su cilj koji su zacrtali na startu.

Sjajno su izgledale „Ratnice” pod komandom trenera Dušana Ilića i zajedno sa ekipom Wild Cats iz Kragujevca plasirale se na finalni turnir uz identičan skor od pet pobeda i jednim porazom. Da su predan i stručno vođen rad pokazatelji koji vode do uspeha, najbolje se videlo na primeru devojaka iz Čačka koje će u samoj završnici i te kako imati šta da kažu.

O toku sezone i predstojećem turniru svoje mišljenje iznela je vajd-risiver Nevena Jovanović.

Finalni turnir za devojke biće održan u subotu od 10 časova u Sremskoj Mitrovici, gde će se pored domaćina i pomenutih ekipa iz Čačka i Kragujevca, naći i ekipa iz Kikinde.

– Dosadašnji trud i rad ekipe koja je tek osnovana nije uzaludan, a to pokazuje i naš put do finala. Zadovoljne jesmo, ali uvek može još. Na završnom turniru očekujemo jednu veoma dobru igru sa obe strane. Svoje protivnike ne potcenjujemo, daćemo sve od sebe i boriti se do samoga kraja – konkretna je bila Nevena.

Muška fleg ekipa Angel Warriorsa pokazala je dominaciju na tri turnira koja su održana u Čačku, Kragujevcu i Vladičinom Hanu. Marširali su „Ratnici” i uz skor od osam trijumfa i jednog poraza, ubedljivo osvojili grupu Jug. Koliko im je značio uspeh devojaka i koja su očekivanja muškog tima u završnici, svoje mišljenje izneo je risiver Čačana Jovan Pavlović:

– Oduševljeni smo uspehom devojaka koje su se prvi put u životu susrele sa ovom igrom i za kratak period napravile neverovatan rezultat. Što se nas tiče, ostvarili smo neki cilj koji smo postavili na startu sezone i na finalnom turniru ćemo stvarno uživati i dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svetlu. Neće ni malo biti lako, znamo da će na turniru biti najbolje ekipe u zemlji, ali i mi smo prikazali dosta dobru igru i mislim da ćemo imati svoju šansu da napravimo veliki rezultat – izjavio je Pavlović.

Finalni turnir muške fleg lige biće održan u Inđiji u nedelju sa početkom u 10 sati.

Uzbudljiva fleg sezona dostići će svoj vrhunac za vikend, kada će biti poznato ko će od devojaka a ko od muškaraca podići pehar i sa punim pravom sebe nazivati prvakom države.

Sigurno je da veliki broj ekipa ima više iskustva od čačanske ekspedicije, i da će biti u određenoj prednosti na startu. Ali to ne znači i da će na kraju stići prvi. Jer talenat, želju, volju i svoje pravo na trofej ne može niko da im oduzme, i to su karte koje Čačani drže u svojim rukama. A to su dobre karte.

Autor: Bogdan Pavlović (KAF Angel Warriors)