Juniori, 5. kolo: U iščekivanju raspleta u grupi Sever

1399

Poslednje, 5. kolo ligaškog dela Juniorske lige Srbije na programu je u subotu i nedelju, 18. i 19. novembra, kada će biti odigrani mečevi u obe grupe – Sever i Jug.

Prvi će na teren istrčati sremskomitrovački Legionari koji će u svom gradu ugostiti vršnjake iz Inđije, Meridian Indianse, u okviru grupe Sever. Ovaj sremski derbi uvek privlači pažnju javnosti jer je istorija susreta ova dva tima puna uzbuđenja, iznenađenja i dobrog sportskog rivalstva, iako najavljeni duel nema rezultatski značaj. Naime, Indiansi su već „overili” plej-of, a Legija nema ni teorijske šanse da se tamo nađe.

Utakmica između Legionara i Indiansa igraće se na stadionu „25. maj” 18. novembra od 13 sati.

Mnogo zanimljiviji biće ipak duel Lavova i Wild Dogsa u Vršcu, takođe u grupi Sever jer i jedan i drugi tim imaju šanse da se plasiraju u polufinale. Istina, u nešto boljoj poziciji nalaze se domaćini ovog susreta, jer imaju skor 2–1 te bi im pobeda osigurala mesto među četiri najbolja tima. S druge strane, postoji „viša matematička” formula za plej-of i za Wild Dogse. Iako imaju negativan učinak 1–2, pobeda u Vršcu, ali s tek odgovarajućom gol razlikom, vodi ih u polufinale. Ako pak pobede s nedovoljnom gol razlikom, put bi se mogao otvoriti i Mamutima iz Kikinde koji su okončali ligaški deo prvenstva sa skorom 2–2 i koji su pobedili Novosađane, ali su izgubili od Vrščana.

U tom slučaju, prema Propozicijama takmičenja u Juniorskoj ligi Srbije, pravila bi se mini-tabela između pomenuta tri tima, te bi se onaj s najboljom gol-razlikom pridružio Indiansima u plej-ofu.

Rasplet koji će odrediti poziciju broj 2 na tabeli grupe Sever biće poznat u nedelju, 19. novembra, posle susreta Lavovi – Wild Dogs koji je zakazan u 11 časova i igra se na Gradskom stadionu u Vršcu.

Situacija u grupi Jug je ipak nešto jasnija. Jagodina Black Hornets i Kragujevac Wild Boars zauzeli su prve dve pozicije u grupi Jug, a u nedelju se sastaju sa ekipama koje ne mogu da poremete trenutni rang.

U Požarevcu će se na Gradskom sadionu sastati Pastuvi i Divlji veprovi, dok će Pirati u Zemunu, na terenu OŠ „Sutjeska”, biti domaćini Stršljenima. Kik-of oba ova meča najavljen je za 13 časova.

SBB Vukovi su ligaški deo takmičenja završili sa dve ostvarenepobede i pretrpljena dva poraza.