Royal Crownsi prvi šampioni Fleg lige petlića (U12)

1628

Članovi kluba Royal Crowns, podmladak kraljevačkog tima, deca uzrasta do 12 godina, osvojili su Fleg ligu Srbije petlića.

Ekipa iz Kraljeva je posle tri odigrana turnira ostvarila najbolji skor, sa osam dobijenih i samo jednom izgubljenom utakmicom. Na 2. mestu našli su se vršnjaci iz kragujevačke ekipe Wild Boars, sa ostvarenjem od sedam pobeda i dva poraza. Oni su pre završnog turnira imali isti učinak kao Kraljevčani, pa je direktan duel između ova dva tima odlučivao o pobedniku i šampionu prvenstva.

Srđan Ćosić, glavni trener petlića Kraljevskih kruna o uspehu svog tima kaže:

– Titula prvaka Srbije je rezultat višemesečnog rada našeg trenerskog tima, koji čine Ivan Bažalac i Goran Popović, i sistema koji smo postavili u klubu. Dečake, koji su izneli ovo takmičenje do titule šampiona, prošlog proleća smo „regrutovali” u petim razredima kraljevačkih osnovnih škola. Ovaj tim je selekcija sačinjena iz tih sedam školskih timova – napominje i pojašnja Srđan Ćosić i dodaje da klub sada kreće u nove promocije po školama.

– Ono što je važnije od titule prvaka je to da smo uspeli u tome da kraljevački dečaci zavole američki fudbal. Uveren sam, da su kroz ovo prvo U12 fleg takmičenje isto postigli i svi ostali klubovi koji su imali timove, a to je najvažnije. Zato čestitam svim klubivima koji su imali timove najmlađih, a mojim Kraljevićima titulu prvaka Srbije – poručio je Srđan Ćosić.

Poslednji, treći turnir Fleg lige Srbije petlića, organizovao je klub iz Kragujevca u nedelju 5. novembra na terenu FK Ćava. Postugnuti su sledeći rezultati:

Wild Boars – Orlovi Sportex 24 : 13 (6 : 13)
Pirates – Royal Crowns 22 : 29 (14 : 21)
Pirates – Wild Boars 20 : 40 (14 : 20)
Orlovi Sportex – Royal Crowns 0 : 43 (0 : 28)
Orlovi Sportex – Pirates 15 : 25 (9 : 12)
Royal Crowns – Wild Boars 21 : 20 (13 : 6)

Pobednik turnira u Kragujevcu je, kao i na turniru u Zemunu, ekipa Kraljevskih kruna (3–0). Drugo mesto pripalo je domaćinima (2–1), treći su bili Prati (1–2), a četvrti Orlovi Sportex (0–3).

Ukupan učinak svih ekipa, izgleda ovako:

  1. Royal Crowns 8–1
  2. Wild Boars 7–2
  3. Pirates 3–6
  4. Orlovi Sportex 0–9

Fleg liga Srbije petlića U12 je od ove jeseni novoustanovljeno takmičenje u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala. Prvenstvo za najmlađe je osmišljeno tako što su organizovana tri turnira na kojima je svaki klub igrao sa svakim jednokružno. Bodovi su se na kraju sabirali, a nakon odigrana sva tri turnira, pobednik prvenstva je onaj tim koji je po svom učinku zauzeo prvo mesto na tabeli.

Organizatori turnira, pored Kragujevca, bili su Kraljevo (1. turnir) i Zemun (2. turnir).

Fotografije: Ljubaznošću KAF Royal Crowns i Srđana Ćosića