Juniori, 4. kolo: Stršljeni u polufinalu. Mrak prekinuo duel Veprova i Pirata

1646
Šampioni
Foto: Igor Lazarević

Juniorski tim ekipe Black Hornets iz Jagodine zauzeo je čelnu poziciju u grupi Jug, pošto je kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva savladao beogradske Vukove sa 28 : 0, ubeleživši tako treću pobedu.

Jagodinci su ostvarili treći uzastopni plasman u plej-of Juniorske lige Srbije, ali ovog puta će, kao lider grupe Jug, u polufinalu biti domaćin. Kvoterbek Dejan Srećković predvodio je svoje igrače do pobede sa dva asistirana tačdauana (pasom za Milenkovića i Ivkovića) i jednim trčanjem, dok je četvrti tačdaun postigao David Jevremović iz odbrane, kada je presečenu loptu uneo u end-zonu protivnika, istrčavši 30 jardi.

Rezultat

Utakmice 4. kola u grupi Sever između Wild Dogsa i Legionara i Indiansa i Mamuta odložene su za naredni vikend. Slobodni su Lavovi iz Vršca.

1/4 – 7 : 0
7 : 0 – pas 10 yd, Dejan Srećković za Aleksandra Milenkovića; PAT Strahinja Jevremović
2/4 – 0 : 0
3/4 – 7 : 0
14 : 0 – trčanje 8 yd, Srećković; PAT S. Jevremović
4/4 – 14 : 0
21 : 0 – pas 20 yd, Srećković za Davora Ivkovića; PAT S. Jevremović
28 : 0 – vraćanje intersepcije 30 yd, David Jevremović; PAT S. Jevremović

U drugom meču grupe Jug u Kragujevcu su se sastali Wild Boarsi i Pirati iz Zemuna. Ta utakmica prekinuta je zbog mraka, dva minuta pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 22 : 6 za domaćine. O krajnjem ishodu ovog duela, koji bi na direktan način mogao da odredi drugog učesnika polufinala, odlučivaće se u skladu sa propozicijama takmičenja u Juniorskoj ligi Srbije za 2017. godinu.

Rezultat

1/4 – 0 : 0
2/4 – 14 : 0
7 : 0 – pas 12 yd, Aleksa Đokić za Nebojšu Protića; PAT Milan Stojanović
14 : 0 – trčanje 3 yd, Lazar Stojanov; PAT Stojanović
3/4 – 8 : 6
20 : 0 – pas 40 yd, Đokić za Aleksu Mitrovića; PAT neuspešan
20 : 6 – trčanje 30 yd, Miloš Jovanović; TPC neuspešan
22 : 6 – vraćanje intersepcije Lazara Stojanova za sejfti

U ovom kolu u grupi Jug je slobodna bila ekipa Pastuva iz Požarevca, a kako je već naznačeno, Jagodina je već zauzela mesto broj 1 s tri pobede, budući da niko od konkurenata nema šanse da postigne taj skor.

Vukovi su završili takmičenje u Juniorskoj ligi sa učinkom 2–2, a u poslednjem kolu sastaće se Pirati i Black Hornetsi i Pastuvi i Wild Boarsi.