Novi trijumf Srbije! Savladana Turska 14 : 7

3875

Reprezentacija Srbije pobedila je Tursku u prijateljskoj utakmici u Nišu sa 14 : 7 (po četvrtinama 7 : 0, 0 : 7, 0 : 0, 7 : 0).

Kao i u meču protiv tima „Pro Hunt” proteklog vikenda, i u ovom susretu su odbrane bile jači deo obe selekcije. Vremenske prilike su pak „dozvolile” i igračima u napadu više prostora, pa je tako u našem timu do izražaja došla i pas-igra, posebno u prvom poluvremenu.

Srbija je povela u prvoj četvrtini, hvatanjem Miloša Kolibara na pas Mladena Zlatića. Bio je to pas dug dve jarde, a naša reprezentacija je došla u priliku da poentira nakon odlične reakcije odbrane, koja je zaustavila drajv Turaka na svega 10 jardi od end-zone.

Turska je pak uzvratila u drugoj deonici, kada je loptu u našoj end-zoni uhvatio Ozan Oskan. To je bio jedan od, istina, retkih uspešnih pasova turskog tima tokom čitavog meča.

Iako se na poluvreme otišlo sa izjadnačenim rezultatom 7 : 7, bilo je ipak jasno da srpski tim ima kontrolu nad igrom, te se samo čekao prelomni trenutak koji će našu reprezentaciju dovesti do pobede. To se dogodilo u završnici susreta, u poslednjoj četvrtini, ovog puta sjajnom reakcijom našeg specijalnog tima koji je izblokirao pant Turaka. Goran Zec je zatim pokupio fambl i trčanjem 30 jardi postigao odlučujući pogodak za naš tim.

Reprezentacija Srbije je tako ostvarila i drugu pobedu za manje sedam dana, time uspešno okončavši jesenju seriju prijateljskih susreta te najavila „borbenu” 2018. godinu, u kojoj je očekuju novi izazovi.

Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom se posebno zahvaljuje Ćiri Jordanovu, Aleksandru Jociću i KAF Imperatori na sjajnoj organizaciji, vanserijskom gostoprimstvu i neprocenjivoj pomoći ukazanoj srpskoj reprezentaciji američkog fudbala.

Kretanje rezultata

1/4 – 7 : 0
7 : 0 – pas 2 yd, Mladen Zlatić za Miloša Kolibara; PAT Darko Klasan
2/4 – 0 : 7
7 : 7 – pas 5 yd, Ozan Oskan; PAT Mehmet Furkan Sarikatipoglu
3/4 – 0 : 0
4/4 – 7 : 0
14 : 7 – fumble recovery, trčanje 30 yd, Goran Zec; PAT Klasan

Ako ste propustili utakmicu, snimak možete pogledati u videu na sledećem linku: Youtube >>