Reprezentacija Srbije spremna za nove izazove

4998

Nacionalni tim naše zemlje naredna dva vikenda očekuje dve revijalno-prijateljske utakmice. Prva u nizu je više nego atraktivna – na megdan orlovima stiže međunarodni tim „Pro Hunt”.

Reprezentacija Srbije odigraće u nedelju 29. oktobra revijalni meč protiv ekipe koju većinom čine američki igrači s „radnim stažom” van SAD, ali i iz Nemačke, Italije, Kanade, Rumunije, Mađarske… Biće to prvi okršaj naših reprezentativaca posle nešto više od godinu i nastupa na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Bez obzira što nema takmičarski značaj, važnost ovog duela ogleda se u tome što će „srpski oklopnici” prvi put u bližoj istoriji imati za protivnike igrače koji potiču iz različitih delova sveta, a naročito iz SAD, zemlje u kojoj je ponikao američki fudbal, sa čijim se genima bukvalno rađaju njihova deca.

Ima li onda boljeg izazova?

Da bi se adekvatno pripremili za predstojeće duele (prvog vikenda u novembru očekuje se okršaj s Turskom), naši igrači i stručni štab boravili su na pripremama od 20. do 23. oktobra na Borskom jezeru. Bila je to idealna prilika da se posle godinu osveži timski duh, a za pojedine igrače, posle duže pauze od završetka seniorskih takmičenja, da se vrate na teren.

Selekciju Srbije je za ovu priliku okupio novi selektor – Vladislav Petković – glavni trener i stručnjak novosadskog tima GAT Dukes, s kojima je osvojio nacionalno prvenstvo 2015. godine i CEFL Cup ove godine.

Pored njega, u stručnom štabu se nalaze i:

  • ofanzivni koordinator – Predrag Nikolić;
  • defanzivni koordinator – Predrag Durlić Vujić;
  • pomoćni/pozicioni treneri – Džejms Fajed, Petar Vitorović, Predrag Šćekić, Džoš Hepner, Ljubodrag Anđelković i Bojan Milić.
Vladislav Petković

Na pripremni kamp je bilo pozvano 60 igrača na širi spisak. Odazvalo se njih 49, i to oni, prema rečima glavnog trenera Petkovića, koji su pre svega spremni da igraju i koji su u mogućnosti, budući da pojedini igrači zbog tekućih privatnih obaveza nisu bili u prilici da odgovore na poziv.

Vladislav Petković je izjavio da su mini-pripreme protekle više nego uspešno, s obzirom na to da je pauza pre kampa bila prilično velika, a momci koji su bili na Borskom jezeru pokazali su da su spremni.

Sve su to razlozi zbog kojih je reprezentacija Srbija u svoje redove uvrstila i nekoliko novih igrača. Tako će za naredne dve utakmice nacionalni dres obući sledeći igrači:

Kvoterbekovi (QB)
Mladen Zlatić, David Lukić Hanomihl, Aleksa Đokić Kragujevac

Raning-bekovi (RB)
Filip Vlajić, Željko Kostić, Mihajlo Novaković, Aleksandar Bogdanović

Tajt-endovi (TE)
Željko Novak, Milan Jeftić

Vajd-risiveri (WR)
Stefan Borković, Bogdan Pavlović, Dejan Jašćur, Miloš Kolibar, Milan Nikolić, Tihomir Todorov

Ofanzivna linija (OL)
Aleksandar Blažić, Vladimir Ikraš, Stefan Drecun, Miljan Džogazović, Ćiro Jordanov, Nemanja Graovac, Branko Mutić, Luka Škorić

Defanzivna linija (DL)
Aleksandar Doder, Miloš Lišanin, Nebojša Mirković, Danilo Mijušković, Milorad Novaković, Igor Timotijević, Nikola Savić

Defanzivni bekovi (DB)
Marko Bates, Luka Beljanski, Aleksa Denović, Tiodor Grujović, Aleksandar Borković, Marko Milovanović, Aleksa Mišković, Đorđe Petrović, Nemanja Vučković, Goran Zec

Lajnbekeri (LB)
Uroš Kolaković, Mihajlo Josović, Luka Vujnović, Aleksandar Jovanović, Ivan Krković, Danijel Maksimović, Lazar Bogićević

Kiker/panter (K/P)
Darko Klasan, Vladimir Dimitrijević

Glavni trener Vladislav Petković rekao je da će utakmica protiv tima „Pro Hunt” biti prilika da se oprobaju neki novi igrači, nove akcije, te da mlađi momci stiču iskustvo kroz ovakve utakmice.

– Najvažnije što očekujem jeste da se niko ne povredi jer rezultat nije u prvom planu. Svakako bi bilo lepo da pobedimo. Neki igrači „Pro Hunt” tima su nam poznati, mada je većina nepoznata i o njima praktično ne znamo ništa jer su tek nedavno sastavili tim – zaključio je Vladislav Petković.

Utakmica Srbija – Pro Hunt Team zakazana je za 29. oktobar, a kik-of je od 15.00 časova na terenu FK BASK.