Internacionalni igrači organizacije Pro Hunt dolaze u Beograd

2049

Reprezentacija Srbije odigraće u nedelju 29. oktobra revijalni meč protiv tima „Pro Hunt”. Ali, šta je zapravo „Pro Hunt” i koji igrači čine tu ekipu? Detaljne informacije o tome predstavljamo u ovom tekstu.

Kako smo već naznačili, „Pro Hunt” je specijalizovana organizacija koja se bavi posredovanjem između američkih (ali i drugih inostranih igrača) s jedne strane i klubova van granica SAD s druge, pružajući tako proverene i adekvatne informacije o sportistima koji žele da svoju igračku karijeru okušaju ili nastave u Evropi ili u drugim krajevima sveta, i to na način da obe strane dobiju sve što je ugovoreno pregovorima – da klubovi zaista imaju koristi u svom timu njihovim angažovanjem, ali i da sportisti u klubu dobiju ono što je obećano i garantovano.

Stoga se „Pro Hunt” ekipa sastoji od dinamične raznolikosti sportista različitih sportskih karijera. Svi oni su prošli određeni verifikacioni proces registracije, koji podrazumeva mudru analizu njihovih svojstava preko onlajn intervjua. S tim u vezi, organizacija „Pro Hunt” je ponosna što je pronašla sportiste koji su u mogućnosti da budu pravi ambasadori timova s kojima se potpisuju ugovore. Istovremeno, „Pro Hunt” se trudi da pruži pomoć velikom broju klubova, od onih koji tek počinju, do onih istaknutih koji rade na najvišem nivou.

Više od polovine „Pro Hunt” tima čine američki igrači. Oni imaju bogato iskustvo, a neki su čak igrali i u Prvoj diviziji NCAA, dok je nekoliko njih bilo deo kampa Kanadske fudbalske lige (CFL). Drugi su, pak, stekli igračko iskustvo „preko bare”, u Evropi i drugim delovima sveta, dok manji broj ima malo ili nema uopšte iskustva, ali žele da nastave da igraju van Severne Amerike na visokom nivou.

Ostatak izabrane ekipe su tzv. evropski igrači, koji žive u Kanadi, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, čak i u Egiptu! Primera radi, jedan linijaš igra u prvoj nemačkoj ligi, dok neki mlađi momci učestvuju u ovome u nadi da će biti „na oku” skautima sa američkih koledža.

Ipak, svi oni imaju nešto zajedničko – a to je da budu eksponirani! Stoga je ova utakmica za njih sjajna prilika da budu viđeni, u nadi da će iznaći bolje prilike, bez obzira na dosadašnje iskustvo. Nasuprot tome, Srbija ima odličnu mogućnost da se bori protiv visoko konkurentnih protivnika, pored do sada svojih najčešćih oponenata Mađarske i Italije.

Utakmica protiv Srbije će za ekipu „Pro Hunt” biti prva međunarodna. I to je, prema njihovim rečima, tek početak, jer žele da ovakve aktivnosti prošire, da igraju i protiv drugih zemalja i tako daju više prilika svojim igračima.

„Pro Hunt” snažno ohrabruje i druge nacionalne federacije da se pridruže njihovom cilju u promovisanju sportista i izgradnji timova na svim nivoima fudbala.

Roster i stručni štab

Na spisku „Pro Hunt” ekipe nalazi se 26 igrača koje će predvoditi četvorica trenera. U njihovom timu ne postoji glavni trener, ne postoje ni pozicioni pomoćnici, već napad i odbranu vode po dvojica trenera i/ili igrača. Oni su:

NAPAD (OFFENSE)
Darel Tejt (Darrell Tate) | ofranzivni koordinator i igrač/trener
Pavel Pankau (Paweł Pankau) | pomoćni trener

ODBRANA (DEFENSE)
Džered Stouks (Jared Stokes) | defanzivni kooridnator
Kris Mari (Chris Murray) | igrač/trener

I konačno, roster od 26 igrača izgleda ovako:

1. #5 QB Steadman Bell (US)
2. #71 OL Tim Hirsch (DE)
3. #60 OL Lukas Huber (DE)
4. #57 OL Dominik Zielewski (PL)
5. #72 OL Krzysztof Zawadzki (PL)
6. #70 OL Robert Roth (RO)
7. #50 OL/DE Ruja Dan Paul (RO)
8. #77 OL Nicu Triffan (RO)
9. #72 OL Ebada Yasser (EG)
10. #80 TE/DE Marco Brown (US)
11. #92 DE/TE Jason South (CA)
12. #39 FB/DT David Mathea (DE)
13. #24 RB/DB Darrell Tate (US)
14. #22 RB/DB Triston McCathern (US)
15. #3 RB Tyree Caesar (US)
16. #31 RB/LB Joel Lay (US)
17. #1 WR Timothy Moore Jr. (US)
18. #13 WR LaMarco Crawford (US)
19. #14 Garrett Lasley (US)
20. #9 P/K Luca Zigliani (IT)
21. #2 DL/LB Chris Murray (US)
22. #99 DL Szasz Csaba (HU)
23. #49 LB Miles Oney (US)
24. #46 LB Jason Concepcion (USDE)
25. #7 DB Dre Hall (US)
26. #23 DB Lee Edwards (US)

Treneri su istakli da je roster kraći nego što bi se možda očekivalo, ali je to učinjeno s razlogom – da bi svi igrači dobili više vremena i prostora u igri i tako sebi povećali „vidljivost”.

„Velika je čast igrati protiv Srbije”

U tome se slažu sva četvorica trenera koji su to jasno istakli u izjavi specijalno za naš sajt.

Darel Tejt, pokretač „Pro Hunta” i čitave ideje, izjavio je da mu utakmica protiv Srbije mnogo znači, posebno zbog toga što je upravo u našoj zemlji započeo svoju međunarodnu karijeru.

– Igraću protiv svoje srpske braće s kojima sam delio iste timove, pa je vrlo uzbudljivo. Pored toga, ovo ima mnogo veći znač jer će igrači dobiti priliku da iskažu svoj talenat u nadi da će nastaviti ili započeti svoju fudbalsku karijeru u inostranstvu – rekao je Tejt. O srpskom timu ima samo reči hvale.

– Znam da je Srbija prepuna talenata, mnogi od njih igraju u vrhunskim ligama u Nemačkoj i Austriji. Njihova prednost je što imaju više vremena da se pripreme za utakmicu, imali su organizovan kamp, a naša ekipa će imati na raspolaganju samo jedan dan treninga pre meča. Međutim, mi imamo vrlo talentovane i iskusne igrače u čijim venama teče fudbal. Biće uzbudljivo.

Pavel Pankau će pomagati darelu Tejtu u vođenju napada. On smatra da ekipa koju vodi ima sjajnu šansu da pokaže srpskim navijačima koliko je američki fudbal zapravo divan sport.

– Privlačenje pažnje je ključ za razvoj ovog sporta u Evropi. Imam lepu šansu da radim s talentovanim i iskusnim igračima i trenerima. Sticanje znanja, razmena iskustava, to je nešto posebno! – izjavio je Pavel Pankau koji kao glavne adute srpskog tima vidi snagu, fizičku spremu i odlučnost.

Na osnovu snimka meča protiv Italija, Pavel misli da je ključ za uspeh njegove ekipe zaustaviti snažne linijaše i napadati liniju skrimidža.

– Očekujem ništa drugo do odličnu atmosferu, dobar meč, čist i fer. Mislim da će to biti odličan dan za fudbal u Srbiji i u Evropi – konstatovao je Pankau.

Defanzivni koordinator je Džered Stouks, a kao i njegove kolege, u izjavi za naš sajt istakao je iskustvo srpskih igrača i reprezentacije, ali i ljubav, posvećenost i želju svojih pulena.

– Ne možete nekoga učiti da bude posvećen, a ovi momci jesu posvećeni da prigrabe svaku šansu koja im se ukaže na terenu. Kao i kod većine drugih tzv. all star timova, i u našem će biti potrebno vreme da se saigrači upoznaju jedni s drugima. Godine iskustva, treniranja i posvećenosti su se isplatile jer su izabrani u ovaj prestižni tim. Njihova brzina i pokretljivost će biti prednost protiv odbrane Srbije. Naša vatrena odbrana, sa snažnim pritiskom iza linije, stvaraće probleme srpskom napadu – ocenio je Džered Stouks.

Kris Mari je iskazao ogromnu čast što će igrati protiv Srbije. Za njega i za „Pro Hunt” to će biti prva internacionalna utakmica koju će, kako kaže, čuvati u mislima do kraja života. Kao i Tejt, i Mari smatra da Srbija ima odlične igrače „na obe strane lopte”, a kao prednosti svog tima navodi brzinu, veštinu i iskustvo.

Nakon ovog iscrpnog izveštaja, ostaje nam da vas podsetimo da će se utakmica igrati na stadionu FK BASK u nedelju 29. oktobra od 15.00 časova, te da vas pozovemo da uživate u atraktivnoj fudbalskoj predstavi.