IN MEMORIAM: Stevan Miletić (1979–2017)

2212

Stevan Miletić, dugogodišnji trener američkog fudbala, preminuo je 20. oktobra posle duže bitke protiv teške bolesti.

Stevan je jedan od najzaslužnijih ljudi za razvoj američkog fudbala u Jagodini. Jedan je od osnivača Strawberry Celtsa i kao glavni trener je predvodio prvi tim od 2005. do 2011. godine, kada je i ostvaren najveći upseh do tada, plasman u plej-of za ulazak u Superligu Srbije. Nakon toga se posvetio radu s mlađim selekcijama i na put izveo brojne talentovane igrače, a 2013. se zbog bolesti povukao iz sporta.

Među mnogim igračima koji su na Stevanovim treninzima prvi put spoznali čari američkog fudbala, bio je i sadašnji trener Black Hornetsa Andreja Živković:

– Pokušavam nešto da izustim, ali ne uspevam. Malo je reći da sam zatečen, šokiran… Stevan se borio protiv teške bolesti, ali je uvek bio pozitivan i nasmejan. Prve korake u američkom fudbalu sam napravio pod njegovim budnim okom, uz njega sam rastao i razvijao se kao sportista i kao čovek. Bitno je uticao na moj, a siguran sam i na život mnogih drugih mladića s kojima je radio. Bez obzira što je napustio sport još pre četiri godine, sve svoje uspehe sam delio s njim i biću mu zauvek zahvalan na svemu što je učinio za mene. Zauvek ću pamtiti njegov lik i izazove koje smo zajedno prevazilazili. Steva nastavlja da živi kroz divnu porodicu koju je ostavio iza sebe i kroz sve nas koji nosimo deo njega u svojim srcima. Počivaj u miru druže moj! – Izjavio je Andreja Živković.

Ovom prilikom Srpska asocijacija američkog fudbala i KAF Black Hornets izražava duboko saučešće porodici Miletić i iskazuje veliku zahvalnost za sve učinjeno