Juniori, 3. kolo: Četiri meča ovog vikenda. Derbi u Beogradu

1002

U redovnom 3. kolu Juniorske lige Srbije 21. i 22. oktobra biće odigrane četiri utakmice u grupama Sever i Jug.

Kikinda i Sremska Mitrovica biće domaćini ekipama Wild Dogs i Lavovi u grupi Sever, dok će se dva meča u okviru grupe Jug igrati u Beogradu i u Zemunu. Tamo će SBB Vukovi igrati protiv Wild Boarsa iz Kragujevca, a Pirati će odmeriti snage s Pastuvima iz Požarevca.

Veliko sportsko rivalstvo između Vukova i Divljvih veprova u seniorskoj konkurenciji prenosi se i na mlađe uzraste pa će duel ove dve ekipe bez sumnje privući veliku pažnju. Vukovi su vrlo dobro startovali, ostvarili su dve pobede, ali je posebno zanimljivo to što svojim rivalima nisu dozvolili ni da se približe end-zoni – ostavili su ih sa nulom na svom kontu.

Veprovi su pak odigrali jedan meč i zabeležili poraz na domaćem terenu od ekipe iz Jagodine, pa sve to govori da u predstojeći meč Beograđani ulaze favorizovani.

Ovaj duel igraće se na stadionu Beogradskog ragbi kluba na Adi Ciganliji u nedelju od 14.00 časova.

Nešto kasnije, od 15.30 h, u komšiluku, na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu, Pirati će odmeriti snage s vršnjacima iz Požarevca. Ovaj susret obeležiće dva tima koja u dosadašnjem toku prvenstva nisu osetili slast pobede, pa će i za jedne i za druge to biti prilika da poprave svoj trenutni rang na tabeli.

U 3. kolu slobodni su Meridian Indiansi i Black Hornetsi.

Kada je reč o grupi Sever, oba meča zakazana su za subotu, 21. oktobar, i oba počinju istovremeno. Mamuti će na terenu stadiona ŽAK u Kikindi dočekati Wild Dogse iz Novog Sada. Kikinđani imaju polovičan učinak (1–1), ali i prikazanu igru „iz krajnosti u krajnost”. I dok su u uvodu prvenstva ubedljivo savladali Legionare sa 53 : 0, proteklog vikenda su tesno poraženi od Lavova sa 8 : 6, jedva postigavši jedan tačdaun.

Wild Dogsi pak u Somboru protiv Indiansa nisu mnogo pokazali. Da li je to pravo stanje u timu ili ne, videće se posle narednog susreta u Kikindi.

Foto: Tamara Milošević

I Mitrovčani će priliku za popravni imati upravo na svom terenu, gde igraju prvi put ove jeseni u ligi. Dolaze im Lavovi koji su ostvarili malu, ali važnu pobedu protiv pomenutih Mamuta. Njihov trenutni skor je 1–1, pa bi eventualna pobeda mogla da ih uključi u borbu za polufinale.

Meč između Legionara i Lavova igra se na stadionu „25. maj”.