Čačak domaćin i muškog i ženskog fleg turnira

1761
Fleg Fudbal

Sezona beskontaktne verzije američkog fudbala za seniore u Srbiji počinje ovog vikenda. I u muškoj i ženskoj konkurenciji igraće se širom Srbije, ali će posebno biti zanimljivo u Čačku koji će biti domaćin i muškog i ženskog turnira u grupi Jug.

Čačani prvi put u svojoj istoriji imaju učesnike u ženskom i u seniorskom rangu takmičenja i sa velikim nestrpljenjem očekuju start narednog vikenda.

Zadovoljni odrađenim pripremama i celokupnom organizacijom, ženski tim Angel Warriorsa ima visoke planove i ambicije pred početak sezone. Na prvom ovosezonskom turniru, pored domaćina, naći će se i ekipe Kragujevca, Požarevca i Bora.

Svetlana Gajić Ceca, jedna od najiskusnijih igračica flega u Srbiji i veliko pojačanje čačanskog tima ove sezone, očekuje pre svega da će se svi dobro zabaviti, a ukoliko njena ekipa bude dala sve od sebe, nada se i pobedi.

– Jako sam zadovoljna atmosferom u ekipi. Devojke su zaista sjajne, trude se, uvek daju maksimum i jako brzo uče. Pripreme smo započele jos u aprilu i treneri su se svojski potrudili da nam prenesu svoje znanje, od osnova fudbala pa do najsitnijih finesa. S obzirom na to da smo naporno trenirale i lepo se pokazale na prijateljskoj utakmici protiv muškog fleg tima, očekivanja su visoka, iako smo autsajderi – izjavila je Gajićeva.

Kapiten ženskog tima je Kristina Kovačević. Ona je dodala da je kompletan sastav zadovoljan uslovima koji su im omogućeni, zbog čega su i zavolele ovaj sport, iako je to, prema njenom mišljenju, u suštini sport u kome dominiraju muškarci:

– Imajući u vidu to koliko smo trenirale, trudile se i na treninzima pokazale svoj maksimum, očekujemo vrhunske rezultate, a nadamo se i pobedi. Treninzi su dobro osmišljeni, sistematični i veoma cenimo trud naših trenera i njihovu želju da nas nauče vrhunskom fudbalu. Rezultati sigurno neće izostati i znamo da ćemo biti ponosne na kraju – kazala je kapitenka Angel Warriorsa.

Seniorska muška fleg ekipa, s druge strane, garantuje odličnu predstavu za sve koji dođu, te u drugi plan stavljaju rezultat na turniru, na kojem će se, pored domaćina, naći i ekipe iz Kragujevca, Bora i Vranja.

Gavrilo Maksimović, kapiten muškog fleg tima, naznačio je da se ovakav događaj organizuje prvi put u Čačku te da očekuje spektakl.

– Ovo je nešto sasvim novo u našem gradu. Prvo je takmičenje na kom će nastupati seniorski tim u fleg fudbalu, a i prvo u istoriji našeg ženskog tima. Seniorski tim je sastavljen od nekoliko iskusnih seniorskih igrača i nekoliko momaka koji nikad nisu imali dodira sa američkim fudbalom. Cilj je bio da se svi zainteresovani oprobaju u ovom veoma atraktivnom nadmetanju – kazao je Maksimović te pozvao sve sugrađane da u što većem broju dođu i podrže Ratnike i Ratnice!

Organizatori podsećaju da je fleg fundament učenja američkog fudbala, igra se bez opreme i cilj je protivniku skinuti zastavicu kako bi se zaustavio napad. Stoga, svi zainteresovani mogu doći da podrže svoj tim, i ukoliko odluče, počnu s treniranjem američkog fudbala zajedno sa čačanskim Ratnicima.

Ovaj turnir se igra u nedelju 15. oktobra od 12.00 h na terenima Sportskog centra Mladost.

Evo i kompletnog rasporeda svih turnira po grupama.

Seniorska fleg liga Srbije

Grupa Sever | Inđija, SC Leje, 15.10. u 13 h
Grupa Centar | Zemun, OŠ Sutjeska, 14.10. u 13 h
Grupa Jug | Čačak, SC Mladost, 15.10. u 12 h

Ženska fleg liga Srbije

Grupa Sever | Kikinda, Stadion ŽAK, 14.10. u 14 h
Grupa Jug | Čačak, SC Mladost, 15.10. u 12 h

Opširnije o rasporedu i propozicijama takmičenja, pročitajte u našem tekstu:

Ovog vikenda startuju seniorska fleg takmičenja