Juniori, 2. kolo: Tri utakmice u Somboru, Požarevcu i Kragujevcu

1455

Nepotpuno 2. kolo Juniorske lige Srbije odigraće se 7. i 8. oktobra u Somboru, Požarevcu i Kragujevcu, a na teren će u novoj sezoni prvi put istrčati aktuelni šampioni i vicešampioni Srbije – Wild Dogsi i Wild Boarsi.

Istina, oni neće međusobno odmeriti snage, budući da se ligaški deo prvenstvo odvija u dve grupe: Sever i Jug. U 2. kolu grupe Sever odigraće se samo jedan meč, i to „usred Balkan Bowla” u Somboru 7. oktobra, gde će se suočiti dobri sportski prijatelji i znanci Wild Dogsi i Meridian Indiansi.

Drugi meč 2. kola između Lavova i Mamuta odigraće se za sedam dana, 14/15. oktobra.

Indiansi su već pre dva vikenda ostvarili trijumf nad Lavovima iz Vršca te svojom igrom i rosterom najavili da će pokušati da se vrate u vrh, gde su bili 2014. godine. S druge strane, Novosađanima je ovo „vatreno krštenje”, a eventualni dodatni pritisak, osim epiteta branioca titule, na igrače može da predstavlja i to što neće igrati na domaćem terenu, već na Gradskom stadionu u Somboru.

Taj meč igra se u subotu 7. oktobra od 13.00 časova.

U grupi Jug će se, pak, kompletirati celo 2. kolo, a gde su i na kom nivou ove sezone Wild Boarsi dokazaće u nedelju 8. oktobra, u svom gradu, na svom terenu. Njima stižu „silni Stršljeni” iz Jagodine koji su u prošlom kolu deklasirali Pastuve sa 55 : 0. Biće to odlična i sigurno neizvesna utakmica u kojoj bi ishod mogao već sad da utiče na poredak na tabeli i plasman u polufinale.

Meč u Kragujevcu počinje u 15.00 sati i igra se na pomoćnom terenu Stadiona „Čika Dača”.

Nešto ranije, takođe u nedelju 8. oktobra, u Požarevcu će snage ukrstiti domaći Pastuvi i SBB Vukovi. Koliko su se Pastuvi oporavili posle neprijatnog starta, dokazaće na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 13.00 časova. Uloga favorita ovde je više na strani gostiju, jer su u prethodnom kolu lakom i raznovrsnom igrom došli do pobede nad komšijama iz Zemuna.

Slobodni timovi u 2. kolu su: iz grupe Sever Legionari, a iz grupe Jug Pirati.