Slovenci u Somboru sa ženskom i U15 selekcijom

1255

Slovenija će se na trećem Balkan Bowlu takmičiti s dve selekcije, i to u fleg fudbal ženskoj i U15 kategoriji.

Savez američkog fudbala Slovenije (Zveza za ameriški nogomet Slovenije – ZANS) i ove godine se bez razmišljanja odazvao se pozivu Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) da učestvuje na predstojećem prvenstvu Balkana u američkom fudbalu. Ove godine, nažalost, nisu uspeli da organizuju juniorski tim U19 tackle kao prošle, pa će u Sombor doputovati sa ženskom i U15 fleg selekcijom.

– Žao mi jeste, ali Slovenija nije još na tom nivou i nemamo dovoljno dece ispod 19 godina – izjavila je za naš sajt Viki Korelc, koordinator mladih selekcija u slovenačkom savezu.

Govoreći i proteklom Balkan Bowlu, Viki je ocenila da je to bio veliki uspeh.

– Skupila sam 58 igrača s kojima smo došli na Balkan Bowl, a prvi put u istoriji Slovenije imali smo U19 reprezentaciju, kao i žensku i dečake uzrasta do 15 godina. Žao mi je što smo ove godine u manjem broju, al nažalost nije išlo drugačije. Nadamo se boljoj budućnosti – kazala je Viki Korelc.

Slovenci nose samo lepe utiske s prošlogodišnjeg događaja u Somboru, a naročito ističu profesionalnu organizaciju, smeštaj, hranu, teren i naravno grad Sombor.

– SAAF je jako dobar domaćin. Volimo da budemo deo ovo priče, da svojim učešćem damo podršku vašem savezu i Balkan Bowlu. To je jako lepa priča. Volela bih da nekada i naš savez bude takav, s toliko igrača, al nažalost još tražimo pravu ekipu, prave ljude, što vi definitivno imate. Od Slobodana do Vukašina, a i naravno Dareta i svih ostalih – kapa dole, samo napred! – rekla je koordinatorka u Savezu američkog fudbala Slovenije.

Žensku fleg ekipu Slovenije, koja će braniti zlato osvojeno prošle godine, čine: Kaja Koncilija, Sara Koncilija, Astrid Bernik, Živa Kramžar, Karin Lah, Karolina Jeglič, Tjaša Rutar i Karin Bernik. One će se takmičiti u subotu 7. oktobra, a protivnice će im biti reprezentacija Srbije i All star SEVER tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Kod dečaka, na rosteru U15 našli su se Matic Kramberger, Nejc Jagodic, Nejc Marolt, Blaž Logar, Urban Žargi, Črt Lapanje, Žan Mrzlikar, Phil Barlow i Tin Božič. Njihov takmičarski dan je 8. oktobar, a konkurenti će im biti takođe reprezentacija Srbije i All star SEVER tim.

Delegaciju Slovenije na Balkan Bowlu predvodi upravo Viki Korelc. Selektor ženske selekcije je Matija Klančar (trener Domžale Tigers), a U15 ekipe nekadašnji trener kluba Mustangs Ljubljana Matica Pirca. Prema njenim rečima, obojica imaju veliko srce, jako vole ovaj sport i uživaju u radu što će, veruje Korelcova kroz osmeh, biti dobar osnov „da pobede Srbiju”.

S njima dolaze i potpredsednik kluba Mustangs Ljubljana Patrik Bočkorec i Peter Kovač, generalni menadžer Domžale Tigersa koji će prisustvovi sastanku „balkanske federacije”.

Bez obzira na takmičarske rezultate, Slovenci se raduju dolasku u Sombor, uz nadu da će očuvati tradiciju i ubuduće organizovati reprezentaciju Slovenije za slične događaje.