Pioniri, 1. kolo: Black Hornetsi ponovo nadigrali Veprove

850

Black Hornetsi iz Jagodine pobedili su u 1. kolu Pionirske lige Srbije ekipu Wild Boars iz Kragujevca sa 32 : 20.

U utakmici u kojoj je trčanje bila glavna opcija za postizanje poena i kod jednih i kod drugih, Jagodinci su tokom celog meča održavali prednost stečenu u prvoj četvrtini. Kvoterbek Vanja Radivojević i raning-bek Stefan Mihajlović postigli su tri tačdauna trčanjem u prve tri deonice meča, održavajući „bezbednih” 19 : 7. Međutim, u četvrtoj četvrtini su gosti iz Kragujevca izvršili jači pritisak i u dva navrata ih je do izjednačenja delio jedan posed lopte.

Na strani gostiju Nikola Marković postigao je dva a Jovan Stojković jedan tačdaun trčanjem, a konačan rezultat i mirnu završnicu za Stršljene postavio je Jovan Milenković.

Trener svih selekcija i sportski direktor Stršljena Andreja Živković izjavio je posle meča da je njegov tim ostvario jako bitan trijumf ove sezone, uprkos mnoštvu novajlija koje je predvodilo nekoliko iskusnih igrača.

– Ponosan sam na svoje igrače koji su danas ostavili sve na terenu. Utakmica je do kraja bila neizvesna, ali smo disciplinovanijom igrom uspeli da obezbedimo pobedu. Sada se okrećemo sledećem protivniku u nadi da ćemo nastaviti pobednički niz.

Miloš Stanojlović, predsednik Black Hornetsa, ocenio je da je Pionirska liga Srbije U15 na neki način zaštitni znak njegovog tima iz kojeg je poniklo nekoliko reprezentativaca koji danas s ponosom brane grb svog grada.

– Ovo nam je četvrto učešće, a do sada uvek smo jednom bili šampioni i vicešampioni dva puta. Od Divljih veprova u ovom uzrastu smo samo jednom pretrpeli poraz, i to u finalu 2014. godine, ali smo ih zato preostalih pet puta savladali. Protivnik se borio odlično, posebno bih pohvalio malog Kraljevčanina Nikolu Markovića koji nam je stvarao velike probleme. Oni odlično rade s mlađim kategorijama i ova utakmica je mogla biti drugačija na trenutke, ali ipak je presudilo iskustvo dvojice pionirskih reprezentativaca Srbije, Radivojevića i Mihajlovića, koji će i na ovom Balkan Bowlu nastupati za nacionalni tim – rekao je Stanojlović poželevši Veprovima puno sreće protivniku u nastavku takmičenja.

Rezultat

 1/4 – 13 : 7 
7 : 0 – trčanje 25 yd, Stefan Mihajlović; PAT Mihajlović
13 : 0 – trčanje 15 yd, Vanja Radivojević; PAT neuspešan
13 : 7 – trčanje 20 yd, Nikola Marković; PAT Marković
 2/4 – 0 : 0 
 3/4 – 6 : 0 
19 : 7 – trčanje 20 yd, Radivojević; PAT neuspešan
 4/4 – 13 : 13 
19 : 13 – Jovan Stojković trčanje 25j, neuspešan PAT
26 : 13 – pas 15 yd, Mihajlović za Radivojevića; PAT Mihajlović
26 : 20 – trčanje 50 yd, Marković; PAT Vidak Bulatović
32 : 20 – trčanje 30 yd, Jovan Milenković; PAT neuspešan

Wild Boarsi će u 2. kolu kroz dve nedelje gostovati u Zemunu, dok će Hornetsi igrati u Inđiji protiv Meridian Indiansa.