Ove jeseni fleg igraju i „petlići”. Počinje liga za decu do 12 godina

1393

U nedelju 1. oktobra u Kraljevu će se održati prvi zvanični turnir u fleg fudbalu za decu do 12 godina.

Novoustanovljeno takmičenje u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala od ove jeseni je Fleg liga Srbije petlića U12. Ranije ovog maja zemunski klub Pirates je na svojim terenima upriličio promotivni turnir u flegu za decu do 11 godina, što je bio inicijalni korak ka formiranju nacionalnog prvenstva za najmlađe.

Prvi put u Srbiji i regionu odigran fleg turnir U11

Da je američki fudbal i njegova beskontakna verzija sve popularnija u Srbiji, dokaz su i brojna deca širom Srbije koja upravo od flega kreću u vode američkog fudbala. Stoga se ukazala potreba da se formira i jedno zvanično takmičenje u okviru krovnog saveza, kako bi se dodatno promovisao fudbal i razvijalo veće interesovanje kod dece.

Tako će ove jeseni u Fleg ligi Srbije petlića nastupiti pet klubova: Kraljevo Royal Crowns, Novi Beograd Orlovi Sportex, Kragujevac Wild Boars, Jagodina Black Hornets i Zemun Pirates.

Takmičenje je osmišljeno tako što će se organizovati tri turnira na kojima će svaki klub igrati sa svakim jednokružno. Bodovi se kumuliraju, a nakon odigrana sva tri turnira, pobednik prvenstva biće onaj tim koji bude prvi na tabeli, s najviše prikupljenih bodova.

Prvi od tri turnira igraće se u nedelju 1. oktobra. Kraljevske krune će biti domaćini na svom Atletskom stadionu od 11.00 časova, a raspored odigravanja mečeva je sledeći:

Royal Crowns – Wild Boars
Black Hornets – Orlovi Sportex
Pirates – Royal Crowns
Orlovi Sportex – Wild Boars
Black Hornets – Royal Crowns
Wild Boars – Pirates
Pirates – Black Hornets
Royal Crowns – Orlovi Sportex
Orlovi Sportex – Pirates
Wild Boars – Black Hornets

Kada je reč o pravilime igre u ovoj uzrasnoj kategoriji, igraće se dva puta po 15 minuta, bez zaustavljanja vremena tokom igre, osim u poslednjem minutu prvog i u poslednjem minutu drugog poluvremena.

Pravo nastupa imaju deca rođena 2005, 2006. i 2007. godine, a izuzetno i 2008, 2009. i 2010. godište uz posebnu dozvolu lekara sportske medicine.

Više detalja o propozicijama i rasporedu takmičenja u Fleg ligi Srbije petlića pročitajte OVDE >>.