Juniori, 1. kolo: Ubedljiva pobeda Mamuta na startu

1688
Foto: Tamara Milošević

Juniorski tim Mamuta iz Kikinde ubedljivo je pobedio Legionare iz Sremske Mitrovice na svom terenu 53 : 0, čime je dao nagoveštaj da će biti jedan od glavnih konkurenata za najviše domete ove sezone.

Najefikasniji u timu domaćina bio Tihomir Todorov, mladi reprezentativac Srbije i iskusni prvotimac GAT Dukesa u protekloj seniorskoj sezoni, koji je od ukupno sedam datih tačdauna bio zaslužan za pet. Seriju je otpočeo vraćanjem panta od 60 jardi, čime je doveo svoju ekipu u početno vođstvo koje, ispostavilo se, Mamuti nisu nijednog trenutka doveli u pitanje.

Foto: Tamara Milošević

Todorov je ukupno pretrčao 110 jardi za tačdaun, čemu se dodaje i 60 prebačenih jardi za jedan pogodak pasom, koji je materijalizovao tajt-end Dušan Novaković.

„Zadovoljan sam kako smo odigrali današnju utakmicu”, istakao je Todorov nakon meča. „Otvorili smo sezonu onako kako smo zamislili i tako preskočili prvu prepreku do cilja. Sada nas čekaju dve nedelje uigravanja, ispravljanja grešaka i priprema za utakmicu protiv Vršca”, rekao je kvoterbek Mamuta.

Ubedljivom rezultatu svog tima doprineli su i raning-bek Nemanja Milosavljev i lajnbeker Ognjen Todorović koji su poentirali trčanjem – glavnim adutom Kikinđana za postizanje poena u ovom meču.

Rezultat

 1/4 – 23 : 0 
8 : 0 – vraćanje panta 60 yd, Tihomir Todorov; TPC trčanjem, Milan Kalember
16 : 0 – trčanje 10 yd, Todorov; TPC trčanjem, Todorov
23 : 0 – trčanje 23 yd, Nemanja Milosavljev; PAT Todorov
 2/4 – 8 : 0 
31 : 0 – trčanje 5 yd, Todorov; TPC pasom, Todorov za Dušana Novakovića
 3/4 – 14 : 0 
37 : 0 – trčanje 35 yd, Todorov; TPC neuspešan
45 : 0 – pas 60 yd, Todorov za Novakovića; TPC pasom, Todorov za Novakovića
 4/4 – 8 : 0 
51 : 0 – trčanje 1 yd, Ognjen Todorović; TPC neuspešan
53 : 0 – sejfti

Narednu utakmicu Kikinđani će igrati u Vršcu protiv Lavova 7/8. oktobra, dok će Legionari pauzirati jedno kolo, pa im je naredni susret zakazan 21/22. oktobra na domaćem terenu, takođe protiv Lavova.