Treći Balkan Bowl od 6. do 8. oktobra u Somboru

3310

Treće po redu prvenstvo Balkana u američkom fudbalu – Balkan Bowl – održaće se od 6. do 8. oktobra. Grad Sombor ponovo je domaćin turnira na kojem će učestvovati pet izabranih selekcija iz okruženja.

Drugi put zaredom organizatori takmičenja su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), a u saradnji sa upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom „Soko” iz Sombora. Očekuje se da na šampionatu Balkana učestvuje preko 200 takmičara i takmičarki iz regiona.

Kao i prošle godine, svoje sportske izaslanike imaće Srbija, Slovenija, Hrvatska i All star SEVER tim Saveza američkog fudbala Vojvodine, a posebno raduje i dolazak reprezentativaca Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj je američki fudbal tek odnedavno u zamahu. Njihovu ekipu činiće igrači iz četiri kluba: Rudara, Lavova, Orlova i Spartanaca.

Foto: Dragan Zabunović

Na ovogodišnjem Balkan Bowlu selekcije će se takmičiti u četiri kategorije:

  • U15 fleg fudbal
  • fleg fudbal u ženskoj konkurenciji
  • fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina)
  • tackle fudbal „9–9” seniori

Pored takmičarskog dela, na predstojećem balkanskom prvenstvu biće organizovani i brojni drugi sadržaji: seminari, prezentacije, klinike o prevenciji povreda u američkom fudbalu, o antidoping pravilima, o importima i slično.

Za igrače ofanzivne i defanzivne linije organizatori su pripremili posebno takmičenje, pa će zainteresovani testirati svoju brzinu, agilnost, snagu (40 yards dash, agility L drill, strength 100 kg bench, read & react drill).

Detaljnije informacije o učesnicima, satnici i rasporedu takmičenja biće uskoro objavljene.

Organizatori obećavaju da će i ovog puta atmosfera biti sjajna, uz uverenje da će vremenske prilike biti lepše, a mi vas kroz foto-galeriju podsećamo kako je to izgledalo prošle godine. Verujemo da ćete ponovo imati dobar razlog da posetite Sombor i uživate u najboljem američkom fudbalu koji region nudi.

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na „Balkan Bowlu”, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje…

Posted by Srpska asocijacija američkog fudbala – SAAF on субота 29. октобар 2016.