Miloš Stanojlović na čelu Stršljena iz Jagodine

4856

Novi predsednik Kluba američkog fudbala Black Hornets je Miloš Stanojlović, dosadašnji potpredsednik uspešnog sportskog kolektiva iz Jagodine i novog seniorskog prvoligaša.

Skupština jagodinskog kluba je prošlog meseca izabrala novog predsednika. Nakon četiri godine od osnivanja i rukovodstva na čelu sa Stevanom Vasićem, došlo je vreme za izbor novih članova uprave. Za predsednika kluba Skupština je izabrala Miloša Stanojlovića, apsolventa Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

– Velika mi je čast što sam u prilici da nastavim priču koju su Stevan i njegovi tadašnji dugogodišnji saigrači uspeli da pokrenu. Kao najmlađi osnivač kluba, bio sam u prilici da dosta toga naučim za ove četiri godine. Klub je danas sistemski stabilan, postoji još mnogo prostora za napredak. Imali smo dovoljno sluha da učimo na tuđim greškama više nego na sopstvenim. Zato smo danas tu gde jesmo – u Prvoj ligi Srbije, sa mnoštvom medalja iz omladinskih kategorija u klupskoj vitrini – izjavio je novi čelnik Stršljena, a govoreći o budućim planovima, Stanojlović je rekao:

– Želja mi je da u naredne četiri godine podignemo klub za nekoliko stepenika više, da probamo da osvojimo svako takmičenja na kojem budemo učestovali, da obezbedimo teren za igru i treninge u samom gradu, pošto često igramo po seoskim terenima, da omasovimo sve omladinske selekcije i stvorimo sebi normalnu i pristojnu budućnost kluba. Ako je Stevan krenuo od nule, ja krećem od trojke, a onaj koji mene bude nasledio trebalo bi da krene od desetke. Američki fudbal je sport koji će tek zaživeti punim plućima u Srbiji, a sigurno će brže napredovati uz stabilan prvoligaški klub iz Jagodine – reči su novog predsednika Jagodinaca.

Pored Stanojlovića, u Upravnom odboru biće Srđan Šišmanović, Igor Đorđević, Zvezdan Milenković i Novica Stefanović. Za sekretara kluba izabrana je Tanja Milojević, a novi sportski direktor kluba biće najmlađi trofejni trener u Srbiji – Andreja Živković.