Turnir u flegu na pesku ispunio očekivanja. Indiansima pehar

1151

Inđijska ekipa Meridian Indians pobedila je na otvorenom prvenstvu Beograda u fleg fudbalu na pesku, nakon što je u finalu turnira bila bolja od Royal Crownsa iz Kraljeva sa 29 : 6.

Popularno zemunsko letnje izletište Lido bilo je 27. avgusta poprište celodnevnog druženja, kupanja i takmičenja u fleg fudbalu na pesku, čiji je organizator bio Savez američkog američkog fudbala Beograda.

Na novoustanovljenom takmičenju te organizacije učestvovalo je 10 timova iz sedam gradova Srbije u dve kategorije – muškoj i ženskoj. Uz lepo druženje, kupanje na plaži i fudbal, takmičarski dan je prošao veoma brzo, a učesnici su bili zadovoljni učinkom i samim tokom turnira.

Pobedu u muškoj konkurenciji je odnela ekipa iz Inđije, pobedivši u završnici predstavnika iz Kraljeva, dok je epitet prvaka Lida u ženskoj kategoriji pripao beogradskoj ekipi Vučice. Na 2. mestu našle su se Sirene iz Zemuna, a 3. mesto pripalo je ekipi Avala Golden Bears iz Bora.

Kompletni rezultati odigranih utakmica u muškoj konkurenciji:

Obrenovac Hawks – Beograd Blue Dragons 33–8 (19-0)
Mladenovac Forestlanders – Bor Avala Golden Bears 6-34 (0-20)
Beograd SBB Vukovi – Novi Sad Wild Dogs 8-27 (0-21)
Inđija Indians – Obrenovac Hawks 38-12 (18-6)
Zemun Pirates – Bor Avala Golden Bears 6-36 (0-22)
Kraljevo Royal Crowns – Bečej GTC Vianor Vidre 39-0 (19-0)
Novi Sad Wild Dogs – Inđija Indians 6-30 (0-18)
Kraljevo Royal Crowns – Bor Avala Golden Bears: 30-26 (16-6)

3. mesto:
Novi Sad Wild Dogs – Bor Avala Golden Bears: 6-29 (0-20)

finale:
Inđija Indians – Kraljevo Royal Crowns 26-13 (13-7)

Nakon odigranog turnira usledio je „okršaj” VIP ekipa koje su bile sačinjene od trenera prvoligaša, čelnika asocijacije i Opštine Zemun, kao i novinara i fotografa. Rezultat je bio u drugom planu, iza zabave i sporta.

Veliku tehničku podršku u organizaciji turnira pružili su Opština Zemun i Beogradska industrija piva koja je sve takmicare i učesnike turnira opskrbila svojim proizvodima.