Kadetima Indiansa uručeni pobednički pehar i zlatne medalje

2013

Kadetski tim Meridian Indiansa primio je u subotu 5. avgusta zlatna odličja za ostvarenu titulu šampiona Srbije.

Zlatne medalje i pehar namenjen pobedniku uručio je izvršni direktor SAAF Branko Vučinić u prostorijama Kulturnog centra u Inđiji, a pored igrača, uručenju su prisustvovali i predsednik KAF Meridian Indians Vasa Vorkapić i trener Goran Zec.

Branko Vučinić je tom prilikom istakao da je klub iz Inđije sjajan kolektiv koji neprekidno stvara nove sjajne igrače.

– Uvek je ohrabrujuće upoznati momke koji vole i treniraju naš dragi sport. Posebno mi je drago što je trener šampionske kadetske ekipe Goran Zec, koji je prošao kroz sve uzrasne igračke kategorije i koji, pored karijere igrača, sada ima i jednako blistavu trenersku karijeru. Ovi momci su pokazatelj da američki fudbal u Srbiji ima svetlu budućnost – izjavio je izvršni direktor SAAF.

Momci iz Inđije uzrasta do 17 godina odbranili su šampionski naslov ostvaren 2016. godine, kada je i ustanovljen novi omladinski rang u okviru zvaničnih SAAF takmičenja. Ove godine je u konkurenciji bilo pet timova, a pored Inđije, borili su se i vršnjaci iz SBB Vukova, Wild Boarsa, Panthersa i Black Hornetsa.

Sve ekipe igrale su po ligaškom sistemu, jednokružno, svako sa svakim, bilo kao domaćin, bilo kao gost. Nije bilo plej-ofa, a pobednik prvenstva određen je rasporedom na tabeli posle pet odigranih kola.

Indiansu su zabeležili sve pobede, a kolo pre kraja obezbedili su prvo mesto na tabeli. Na 2. mestu našli su se SBB Vukovi sa ostvarene tri pobede i jednim porazom, a Wild Boarsi iz Kragujevca su imali skor 2–2, čime su obezbedili sebi 3. poziciju.

Panteri iz Pančeva su sa jednom pobedom i tri poraza zauzeli 4. mesto, a na začelju su se našli prošlogodišnji vicešampioni iz Jagodine koji su ovu sezonu iskoristili za podmlađivanje i uigravanje tima.

Kadetska liga Srbije U17 2017

Podsetimo, Indiansi su ove godine, osim titule u kadetskoj, odbranili pehar i u kategoriji pionira u fleg fudbalu, i po do sada zabeležim rezultatima, svrstavaju se u red jednog od najuspešnijih klubova u Srbiji, kada je reč o omladinskim (mlađim) kategorijama.